grillezett szendvics egy feher tanyeron

Mi már leadtuk a rendelésünket...

Gasztrolegek: be akarsz kerülni a Rekordok könyvébe? Készíts szendvicset!

Milyen összetevőkből áll a kedvenc szendvicsed? Egy kis vaj, felvágott és sajt? Meglepő de a világ legdrágább szendvicse is hasonló alapanyagokat tartalmaz, persze azért pár apró csavar van benne.Korábban már írtunk a New York-i Serendipity 3 étteremről itt, amikor a világ legdrágább gyorskajáit mutattunk be neked. Mostani cikkünk is erről az extravagáns helyről szól.


A Serendipity 3 ugyanis magáénak tudhatja a világ legdrágább grillezett sajtos szendvicsét is, ami 214 dollárba, azaz nagyjából 66 ezer forintba kerül. A szendvics a "Quintessential Grilled Cheese" fantázianevet kapta.


Az alábbi videóban az étterem szakácsa, Joe Calderon mutatja be, hogyan is készül a méregdrága szendvics.

Az exkluzív alapanyagok közé tartozik a Dom Perignon pezsgő, a 24 karátos ehető aranypehely, fehér szarvasgomba és a ritka olasz Caciocavallo Podolico sajt, amiről egyébként mi is írtunk korábban.

A kész szendvicset Franciaországból származó Baccarat kristály tányéron tálalják, homáros-paradicsomos mártogatóssal.


Ha valaki szeretné megkóstolni ezt az extravagáns harapnivalót, minimum 48 órával korábban le kell adnia a rendelését. A sok-sok pénzért és várakozásért cserébe viszont élvezheted a minőségi kenyér ropogósságát, a fehér szarvasgomba zamatát és a sajt krémességét.