egy nő kádban fürdik, kezében pohár

Imádni fogod a módszert, amivel elkerülheted a szívinfarktust és az agyvérzést!

Ilyen könnyen és örömmel valószínűleg még sosem tettél semmit az egészséged megőrzéséért, mint a mostani cikk elolvasása után fogsz.


A spring.org.uk akadt rá a minap egy régebbi kutatásra, ami állítja, a rendszeres forró fürdővel karban tarthatod a szívedet.

Andrew Felix Burden angol professzor és csapata 61 ezer középkorú (41 és 59 év közötti) japán személy adatait átnézve arra jutottak, 26 százalékkal kisebb eséllyel kapnak agyvérzést és 28 százalékkal kisebb eséllyel infarktust azok, akik naponta fürdenek azokhoz képest, akik csak heti 1-2 alkalommal.

Érdekesség, hogy Burdenék szerint a víz túl magas hőmérséklete sem rontja a hatásfokot,

ők tehát szembemennek azzal a nézettel, miszerint a forró víz ártalmas az egészségre. „A forró víz nem azért veszélyes, mert szívleállást okoz, hanem mert a nagy meleg koncentrációvesztéshez vezethet, ezért történnek a fulladásos balesetek” – idézi a spring.org.uk a professzort.

egy n\u0151 fekszik a k\u00e1dban

Fotó: Taisiia Stupak / Unsplash


A fürdő jótékony hatása mögött a szakemberek egyébként kevésbé szervi okokat sejtenek, úgy hiszik, a forró fürdő egyszerűen hozzájárul a jó közérzethez, és mint minden ilyen, a lefekvés elé beiktatva például javítja az alvás minőségét. És akkor itt jön be a gasztronómia, amivel tovább fokozható a hatás! Számos cikket írtunk már róla korábban, hogy a táplálkozás milyen mértékben befolyásolja a közérzetet: egy gyümölcs szinte altatóként hat, a nehéz vacsora viszont tönkreteheti az alvást, a rosszul megválasztott reggeli pedig egyenesen az egész napos teljesítményedre nyomhatja rá a bélyegét - és rossz értelemben egyaránt.

Végső konklúzió: ha a fürdőt és a bort egyaránt szereted, akkor a legjobb (hatékonyságú), ha egy az egyben lemásolod az indítóképen látható hölgyet és mindjárt egy pohárral a kezedben csobbansz.