egy torta csokoládé krémmel az oldalán

Megéri sokat költeni a szülinapi tortára?

Gasztrolegek: fotókon a 20 000 000 000 forintos ünnepi torta!

Nem vagyunk biztosak benne, hogy mi is ilyen tortát szeretnénk a születésnapunkra, de meg kell hagyni, hogy masszív süteményről van szó. Mutatjuk, hogy miért került ez a torta több milliárd forintba!A születésnap egy nagy nap, amit illik megünnepelni, finom süteményekkel, italokkal és ételekkel. Még egy-két lufit is felfújsz a nagy eseményre, igaz? Ha az Egyesült Arab Emírségekből származó milliárdos édesapa vagy, akkor nem így készülsz egy szülinapra.


A büszke édesapa egy igen gigantikus tortát rendelt lánya születésnapjára.

A közel két méter hosszú torta egy kifutót ábrázol, amin haute couture-t viselő modellek állnak. Természetesen a ruhák és a modellek is ehetők. A nem mindennapi sütemény ára megközelítőleg 20 milliárd forint volt, ez abszolút világrekord. Ebből az árból 10 ezer sima születésnapi tortát vehetnél.

A torta súlya majdnem eléri az 500 kilogrammot, ebből nagyjából 200 kilogramm a cukormáz és a csokoládé. A tortakészítő Debbie Wingham több, mint 1000 órát töltött a torta megalkotásával.


Hogy minél különlegesebb legyen a torta, még „pár" darab gyémánt is helyet kapott rajta.

Kifútó:

  • 400 egykarátos fehér gyémánt
  • 73 darab három karátos fehér gyémánt
  • 73 darab három karátos fekete gyémánt

Cukormáz:

  • Egy 5,2 karátos rózsaszín gyémánt
  • Egy 6,4 karátos sárga gyémánt
  • 15 darab ötkarátos fehér gyémánt
Ezeknek a köveknek az értéke átszámítva nagyjából 13 milliárd forint.

Ha még mindig velünk vagy, akkor most tényleg kapaszkodj meg: további 3000 kő van szétszórva a tortán, köztük ametisztek és smaragdok. A drágaköveken kívül természetesen minden más ehető a tortán.

Reméljük, hogy senki sem nyelt le egy-két karátot a vendégek közül.