Férfi fehér pólóban karikagyűrűvel az ujján szendvicset eszik

Megdöbbentő, mennyire húsfüggők vagyunk

Vajon milyen áldozatra lennénk képesek a napi húsadagunkért?

Ha választaniuk kell, a férfiak közel háromnegyede inkább kockáztatná a korai halált, mintsem hogy lemondjon a húsevésről – derül ki egy friss kutatásból.Bár a kutatás a világ másik felén, Auszráliában készült, de a laddbible.com által nyilvánosságra hozott végeredményre felkaptuk a fejünket.

Az derült ki ugyanis az 1000 ember bevonásával végzett felmérésből, hogy a férfiak 73 százaléka inkább azt választaná, hogy akár 10 évvel is csökkenjen a várható élettartama – vagyis idő előtt jobb létre szenderüljön –, mintsem hogy lemondjon a húsevésről.

A felmérést végző No Meat May, vagyis Húsmentes Május nevű csoport társalapítója, Ryan Alexander szerint elég sokkoló, hogy ennyien nem hajlandóak lemondani a húsevésről – még akkor sem, ha már kutatások is bizonyították, hogy bizonyos betegségek kialakulásával is összefügghet a fokozott húsfogyasztás, illetve nincs túl pozitív hatással a környezetünkre sem. Úgy véli, az ausztrál pasik ezek szerint vagy nincsenek ezzel tisztában, vagy nem érdeklik őket a kockázatok és veszélyek.
Forrás: