karácsonyfa díszek

600 méteres a világ legmagasabb karácsonyfája, bár van benne egy kis csalás - FOTÓ

Extravagáns karácsonyfákat mutatunk távoli országokból, köztük a világ legmagasabbját! Készülj fel, lélegzetelállító képek következnek.A képeket elnézve mi nem is tudnánk megmondani, hogy melyik a legszebb karácsonyfa...

​Rockefeller Center karácsonyfa, New York, USA


New York turisták tízmillióit vonzza egész évben, de akik a téli időszakban utaznak a Nagy Almába, azok szemtanúi lehetnek a Rockefeller Center ikonikus karácsonyfájának.

Az idei lucfenyő 25 méter magas, 50 ezer lámpával és egy Swarovski-csillaggal van díszítve, utóbbit Daniel Libeskind építész tervezte 2018-ban, és hárommillió kristály borítja.

Vilnius karácsonyfa, Litvánia


Litvánia fővárosa már évek óta híres arról, hogy a világ egyik legszebb karácsonyfája található ott. Minden évben változik a fa témája; a korábbi témák között szerepelt az idő, a sakk és a lila szín.

Idén Vilnius látványos fája visszatért a Katedrális térre. Dominykas Koncevičius tervezte, akit a hópelyhek geometriája ihletett. A fényes fehér csoda 26 méter magas.

Rio de Janeiro karácsonyfa, Brazília


Rio Di Janeiro új szintre emelte a karácsonyfa-művészetet. Hogyan? A fa vízen áll. A világ legnagyobb lebegő karácsonyfájaként ismert óriás 85 méter magas.

Mount Ingino karácsonyfa, Gubbio, Olaszország


A világ legnagyobb karácsonyfája, egy kis csalással.

Menj el az olaszországi Gubbio középkori városába, és nézd meg ezt a rendkívüli, 600 méter magas, fenyőfákkal díszített fénykiállítást az Ingino-hegy oldalán. A „fa” tetejét egy gyönyörű fényes fehér hullócsillag koronázza meg.

Strasbourg karácsonyfa, Franciaország


Vissza egy hagyományosabb fához. A strasbourgi karácsonyi vásár, más néven Christkindelsmärik, Franciaország legnépszerűbb karácsonyi forgataga, története egészen az 1500-as évek közepéig nyúlik vissza.

A városban található ünnepi piacot az ikonikus karácsonyfa teszi még varázslatosabbá. A több mint 30 méter magas fát 7 kilométernyi fénysor és körülbelül 400 dísz ékesíti. Összesen körülbelül 250 munkaórát vesz igénybe a karácsonyfa feldíszítése.

London "karácsonyfa", Egyesült Királyság


Felejtsd el a Trafalgar Square-t! A Kings Crossnál található Coal Drops Yard modern karácsonyfája üde színfoltja ebben az időszakban az Egyesült Királyság fővárosának.

Az idei 9 méter magas "piramis" a Prism nevet viseli. Ha belépsz az installáció belsejébe, rengeteg lámpa és tükör vesz majd körül.

Christmasland Tree, Taipei, Taiwan


Tajpej városában minden karácsonykor művészeti installációkkal, vetítésekkel és káprázatos fényekkel készülnek. Az ország legmagasabb karácsonyfájának idei témája, a LEGO. Az extravagáns megjelenés érthető, mivel Tajvan nem ünnepli hivatalosan a karácsonyt.

Lisszabon karácsonyfa, Portugália


Bár Lisszabonban nem igazi fát állítanak, fényben és színben mindig a hagyományos stílusnál maradnak. A fát a Praça do Comércio téren találod.

(wanderlust)