nő kezében mobiltelefont tart, háttér elmosódott

Mik lesznek vajon Magyarország kedvenc italai?

Fotó: Hirling Bálint

Vince Díj: szakértői ajánlás és közönségszavazás Magyarország kedvenc italairól

A magyar fogyasztóknak először adódik lehetősége arra, hogy ők hozzák meg a végső döntést az ország kedvenc borairól, borászatairól, párlatairól. A Vince Díjat a szakmai és a közéleti ajánlók által javasolt tételekre leadott közönségszavazatok alapján ítélik oda novemberben.2021 őszén a Vince Magazin és a Vince Díj szakmai csapata a hazai gasztronómia és italkultúra rajongóinak bevonásával, közönségszavazás során keresi Magyarország kedvenc borait, hazai gyártású párlatait, termelőit, vendéglátóhelyeit, kereskedőit.

Bár a Vince Magazin már korábban is díjazta a hazai italkultúra legjobbjait (Vince Awards), a hazai borfogyasztó közönségnek most először adódik lehetősége arra, hogy ők hozzák meg a végső döntést Magyarország kedvenc borairól és borászatairól; a shortlist felállítása azonban a szakmai és közéleti nagykövetek feladata lesz, akik a hazai gasztronómiai és italkultúra ismert és elismert szakértői és támogatói közül kerülnek ki.

A nagykövetek között köszönthetjük Eke Angélát, Csányi Sándort, Miklósa Erikát, Vitáris Ivánt, Szentesi Évát, Juhász Annát, Lakatos Márkot, Hlatky-Schlichter Hubertet, Kárai Dávidot és Szauer Juditot,

míg a szakmát többek között Romsics László, a Vince magazin szakmai lektora, Zilai Zoltán, a Budapest Borfesztivált is szervező cég ügyvezetője és a Magyar Bor Akadémia elnöke, Herczeg Ágnes borszakértő, Mészáros Gabriella, a Borkollégium alapítója, számos szakkönyv szerzője és Fiáth Attila nemzetközi borakadémikus és tanácsadó képviseli.

Cél a minőségi italkultúra népszerűsítése

s\u00e1rga folyad\u00e9k \u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 borospoharkban, koccintanak vel\u00fck

Szeptember 23-án indul a közönségszavazás

Fotó: Ruff István

„A Vince Díj túlmutat egy szakmai eseményen. A széles nyilvánosság számára is megnyitja a hazai italkultúráról való gondolkodást, nem titkolt célja természetesen az is, hogy a minőségi italfogyasztás értékét közvetítse" – emelte ki Vancsik Ivett, a Vince Magazin főszerkesztője.

Az előre meghatározott kategóriákban tett ajánlásaik a rendezvenyek.vince.hu oldalon fognak megjelenni.

Az egy hónapig tartó közönségszavazás szeptember 23-án indul.

A Vince Díj győzteseinek járó elismeréseket november 5-én a Vince Gála keretein belül adják át, amelyre – a szakma meghívott képviselői mellett – minden érdeklődőt szeretettel várnak. A rendezvény alatt kóstolók, workshopok, kapcsolatépítési lehetőségek várják azokat, akik jegyet váltottak.

„Bízunk abban, hogy minél több szakértő és borszerető vesz részt a szavazásban, illetve látogat el novemberben erre a szándékaink szerint hagyományteremtő eseményre" – mondta Tóth Gábor, a Vince Gála főszervezője.

From Your Site Articles