xavi hernandez, spanyol focista, kezében fehér mezt tart

A gyomron át vezet az út a kispadra?

Xavit kedvenc étele segítheti a döntésben, elfogadja-e a Barcelona ajánlatát

Ha a gyomrára hallgat, Xavi hazatér Barcelonába és elfogadja imádott klubja által felajánlott edzői posztot.Az eredmények elmaradása miatt, az október 27-i spanyol bajnoki vereség után a Barcelona labdarúgó csapatának vezetősége azonnal menesztette az eddigi edzőt, Ronald Koemant. Ezzel egy időben természetesen megindultak a találgatások, ki követheti a holland szakembert a kispadon. A befutónak a csapat korábbi legendás játékosa, Xavi Hernandez tűnik. Mondhatni, megint, ugyanis egy ideje rendszeresen feltűnik a neve a kalapban, munkahelye azonban hivatalosan még mindig a katari bajnokságban vitézkedő Al Sadd, ahol játékos pályafutását befejezte.

Xavi eddig kétszer mondott nemet a spanyol óriás kispadjára, miközben többször kifejtette már, hogy mennyire hiányzik neki nevelőklubja öltözője, ahol 25 évig húzta magára a szerelést.

Kicsi, de talán nem elhanyagolható adalék, hogy Xavi egyszer egy újságírói kérdésre elárulta kedvenc étele a babragu kukoricakenyérrel, ami egy tipikus étele a spanyol ajkú országoknak.

Az étel lelke a pinto bab, az amerikai kontinens déli részén őshonos, nevét a frijol pintóról kapta, ami festett babot jelent spanyolul. Összetett szénhidrátjai, magas rost- és fehérjetartalma révén segít az elhízás elleni „küzdelemben". Gazdag antioxidánsokban, amik gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatásúak. Földes, diós íze van, a kézenfekvő chilis bab mellett vegán hamburgert is szoktak készíteni belőle.

Vagyis, ha Xavi a gyomrára hallgat, akkor visszatér szeretett Barcelonájához, mert ott sokkal többször eheti kedvenc ételét, mint Katarban.