konyhatisztítás szivaccsal

Egy népszerű salátaöntet a legjobb tisztítószer a lakásban!

Az alábbi tisztítószer receptjében felsorolt összetevőket mi eddig inkább salátákhoz használtuk, de úgy tűnik, nagy segítséget jelenthetnek az otthonunk takarításánál is.


Whitney White egy vírusszerűen terjedő TikTok-videóban bemutatott egy meglepő receptet, amellyel a poros felületek ellen küzd az otthonában. Mindössze négy összetevőre – ecetre, olívaolajra, citrom illóolajra és csapvízre – van szükség, de a videó annyira meggyőző, hogy minden bizonnyal tényleg ez az egyik legjobb otthoni recept a megtelepedő por eltüntetésére.

A food52 újságírója is kipróbálta a saját keverését, és telitalálatnak nevezte, így mi is bátran tudjuk ajánlani.

A recept egyszerű: egy csésze vizet, negyed csésze hagyományos ételecetet, két evőkanál extra szűz olívaolajat és 10 csepp citrom illóolajat kell kombinálni egy üveg szórófejes flakonban.

@whitneykailyn

The BEST DIY dusting spray to polish & keep dust away longer! #CloseYourRings #RufflesOwnYourRidges #cleantok

Spriccelj a mixből néhányat a poros területre, majd egy mikroszálas ruhával töröld át. Meglátod, könnyedén letisztítja majd a port – sokkal jobban, mintha csak a vizes kendőt használnánk. Ráadásul a felület is látványosan fényes lesz utána, és a hatás még egy hét után is tartani fog – a spray-t a bútorokra is bátran fújhatjuk, az eredmény önmagáért beszél majd.