VINCE Magazin júniusi lapajánló: Könnyed buborékok

A júniusi lap központjában a könnyed buborékos tételek

Címlapfotó: Talabér Géza / VINCE Magazin

VINCE Magazin júniusi lapajánló: Könnyed buborékok

Nálunk már május eleje óta tombol a nyár: ekkor kezdtük el ugyanis a júniusi lapszámunk habzó- és gyöngyöző borait tesztelni; amely témára aztán szépen felhúztuk a magazin többi cikkét is.


Minden, ami buborék

n\u0151i l\u00e1bak \u00e9s egy poh\u00e1r bor az asztalon

Akár kint, akár bent: mindenképpen jól esik a hűsítés

Fotó: Talabér Géza / VINCE Magazin

Pukkan-szisszen, habzik, hűsít – hátradől. Nagyjából ezen négy ütem szerint képzeljük el a nyarunkat, ennek megfelelően pedig júniusi lapszámunkhoz könnyed buborékos tételeket teszteltünk. Úgy látszik, hogy tetszik ez a négy ütem a borászoknak is, hiszen olyan sok palackmintát kaptunk, amilyen sok csak a tradicionális pezsgőtesztünkre szokott érkezni (azokat egy nap alatt nem is tudjuk végigkóstolni); így kivételesen az otthonukban teszteltek a bírák és a legjobbakat hozzuk el a magazinban.

Konkoly Mihály nemzetközi borakadémikus utánajár a hazai habzóknak; de nem feledkezik el a nemzetközi tankpezsgőkről sem: alaposan górcső alá vesszük, hogy honnan s mit érdemes beszerezni a hűtőszekrénybe.

Rendeld meg a júniusi VINCE Magazint, vagy fizess elő akár 12 hónapra kedvezményesen. Kattints a részletekért!

Beköszöntött a grillszezon

v\u00f6r\u00f6s h\u00fas k\u00e9k t\u00e1ny\u00e9ron, mellette egy poh\u00e1r s\u00f6r

Könnyed grillételeké most a szezon

Fotó: Acsai Miklós / VINCE Magazin

Bizony, elérkezett a nagy nyári sütögetések ideje; ne felejtsétek el idejében beszerezni a tűzre valót! De ha mégis bekövetkezne ez a kis feledékenység, akkor sincsen semmi gond: a Budapest belvárosában lévő Araz étterem grillestekkel kápráztatja el a nagyérdeműt. Aki régebb óta követi figyelemmel a magazin életét, tudja, hogy Barka Áron séf nagy borrajongó (olykor-olykor a tesztjeinkre is beugrik), így az ételek mellé a megfelelő borpárosítás garantált.

Extra kalóriák

piros-barna s\u00fctem\u00e9ny fekete h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Akár te is el tudod készíteni Dinara Kasko online tanfolyamán ezt a tortacsodát

Fotó: Dinara Kasko

Több mint 100 napja kezdődött el a háború a szomszédunkban, az emberek pedig kitartóak, és reménykednek benne, hogy az eddigi munkájukat egy szép napon ott tudják folytatni, ahol abbahagyták. Dinara Kasko például gyönyörű, műalkotásnak is beillő süteményeket alkotott, vagyis alkot most is, azokkal az eszközeivel, ami megmaradt. Online kurzusaira bárki feliratkozhat, kedvcsinálóként pedig egy exkluzív interjúban meséli el nekünk eddigi pályafutását, amely egészen a világ nagyszínpadáig repítette.

Utazzunk!

z\u00f6ld t\u00e1j feh\u00e9r k\u0151\u00e9p\u00fcletekkel

Ez kicsit dombosabb táj, mint a Balaton-felvidék

Fotó: Alberto Caliman Unsplash

És ha már felvértezte magát mindenki egy kis extra kalóriával, jöhet a mozgás! Minket is utolért a májusi Giro d'Italia láz, ismét nyeregbe pattantunk, néztük a bringásokat és álmodoztunk... addig álmodoztunk, míg írtunk is egy kis bringás kalauzt és ajánlót mindazoknak, akik a jól bejáratott balatoni bringázást valami másra cserélnék. Utazás rovatunkban ezúttal a főszerep Valdobbiadene lankáinak jut.

Pannonhalmán jártunk

k\u00e9t ember besz\u00e9lget egy asztaln\u00e1l a szabadban

Tökéletes összhang: Illés Tamás és Liptai Zsolt

Fotó: Talabér Géza / VINCE Magazin

A pandémia kirobbanása előtt jártunk utoljára a Pannonhalmi Főapátság pincészeténél, akik a Coviddal vészterhes időkben is állták a sarat. Újítottak, telepítettek, kicsit még jobbakká váltak: ezt tanúsítja a VinAgora nemzetközi borversenyen elért újabb sikerük is. Vörösbor szekcióban 4 év alatt 3-szor hozták el a legjobbnak járó plecsnit Infúzió borukkal, de már önmagában a rajnai rizlingjükért is érdemes Pannonhalmára zarándokolni.

A londoni borversenyek kulisszatitkai

f\u00e9lig t\u00f6lt\u00f6tt talpas poh\u00e1r s\u00f6t\u00e9t h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt

Fotó: Sérgio Alves Santos Unsplash

Napi több ezer minta bírálata eredményeként kerülnek a csillogó plecsnik a nyakcímkékre. Sokak által irigyelt munka a borbírák élete, akik kifacsart narancsként, színjózanul érnek haza a versenyekről. Mi minden szükséges ahhoz, hogy valakit borversenyekre hívjanak és mennyi összehangolt munka kell ahhoz, hogy minden bort a megfelelő hőmérsékleten szervírozzanak?! Erről írt nekünk értekezést Szentkirályi Orsi, a bennfentesek szemével.

Rendeld meg a júniusi VINCE Magazint, vagy fizess elő akár 12 hónapra kedvezményesen. Kattints a részletekért!