Boros program decemberben: irány Pécs!

2022. november 13.

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az egyik leglátogatottabb decemberi boros program, vagyis az Adventi Borszalon. A vadonatúj Pécsi Vásárcsarnokba várják bronzvasárnap délután a borok és gasztronómia iránt érdeklődőket.

Ha röviden és tömören szeretnénk összefoglalni, mi várja december 4-én a vendégeket, akkor ez 150 kiállító, 500 bor, 50 helyi termék – egy helyen egyetlen belépőjeggyel.

„A célunk nem kevesebb, mint a legrangosabb és legizgalmasabb vidéki borszalont megszervezni. Rendezvényünk egyszerre színvonalas társasági esemény és komoly szakmai találkozó is” – mondta el Győrffy Zoltán, a szervező Pécsi Borozó főszerkesztője. „Az érdeklődés a pincészetek részéről is nagy. A programon hazai és külföldi pincészetek mutatkozhatnak be a pécsi borbarátoknak. Mellettük több helyi termékes és kézműves kiállító is helyet kap a csarnokban, ők szintén kóstoltatnak és értékesítik is termékeiket.”

Boros program 50 kiállítóval

A szervezők a rendezvény előtti hetekben minden héten egy kiállítói csomagot osztanak meg a nyilvánossággal. Az első csoportban 50 kiállító borászat nevét tudhattuk meg: Barcza, Bock, Bodri, Bősz Adrián, Bujdosó, Bussay, Büttner, Csányi, Dobosi, Dóka Éva, Ebner, Esterházy (Ausztria), Etyeki Kúria, Frittmann, Garai, Gróf Degenfeld, Günzer Tamás, Harsányi, Herold, Hetényi, Holdvölgy, Koch, Kristinus, Lelovits, Lisicza, Maul Zsolt, Mikóczi, Mokos, Montelvini (Olaszország), Németh János, Pálinkás, Paulus, Pécsi Egyetemi Borbirtok, Pinkert (Horvátország), Planina, Prantner, Puklavec (Szlovénia), Sabaté (Spanyolország), Schieber, Schunk, Steigler, Streit-Zagonyi, Sümegi Ákos, Szeleshát, Tüske, Tűzkő Birtok, VáliBor, Vesztergombi, Vylyan, Wassmann.

A rendezvényen adják át a Pécsi Borozó Top5 pincészet, étterem és szálláshely díjakat. Ezeket közönség szavazatai alapján választják meg. Két kategóriában lehetett voksolni az ősz folyamán. A Pannon Borrégióból és Magyarország többi részéből szavazhattak az érdeklődők kedvenc pincészetre, étteremre és szálláshelyre.

Idén ezer belépőjegyet bocsátottak forgalomba szeptember 15-én, ezek fele október végéig elkelt. A belépőjegyek elővételben a Pannon Borbolt Raktáráruházában, valamint az Eleven borbár és vinotékában, valamint a Pannon Borbolt webáruházban kaphatók, 8900 forintos elővételi áron december 3-ig. A jegyek helyszíni ára 9900 forint lesz.

A belépőjegy tartalmazza a részvételt a programokon 14.00-20.00 óra között, korlátlan kóstolási lehetőséget a kínált borokból, kóstolót az árusított helyi termékekből, a ruhatár használatát. A belépőjegyek 20 százalék vásárlási kedvezményt biztosítanak a helyszíni pop up vinotékában.

Címlapfotó: Adventi Borszalon