Ajándékötletek férfiaknak, akik szeretnek főzni

2022. december 17.

Az alábbi ajándékötletek között szerepelnek strapabíró konyhai eszközök, különleges olajok és még néhány izgalmas konyhai kiegészítő. A főzni szerető férfiaknak érdemes ezekből választani.

Mi azt tapasztaltuk, hogy az ajándékvásárlás egyik legnagyobb ellensége az időhiány. Manapság mindenki elfoglalt, így minden másodperc értékes. Ezért is lehet hasznos egy ötletlista, aminek a segítségével sokkal egyszerűbben megtalálható a tökéletes karácsonyi ajándék – olvasható a epicurious által elkészített lista felvezetésében.

Fekete szarvasgomba olívaolaj

szarvasgomba olajban
Fotó: Dream79 / Shutterstock

Ez a mennyei fekete szarvasgomba olaj 3 féle olívaolaj (Picual, Arbequino és Hojiblanca) keverékéből és a gombák királyából készül. A hozzáadott különleges olajoknak köszönhetően aromája és íze sokkal lágyabb és elegánsabb, mint az áruházakban kapható többi szarvasgombás olajoknak. Íze remekül passzol a szószokhoz, levesekhez, salátákhoz, kencékhez és grillezett zöldségekhez.

10.000,- Ft (Amazon.com)

Intelligens konyhai hőmérő bluetooth-szal

egy szelet hús a serpenyőben
Fotó: Natalia Lisovskaya / Shutterstock

Vezeték nélküli intelligens húshőmérő, hatótávolsága 50 méter, így tökéletes a szabadtéri főzéshez. Csupán egy ingyenes applikációt kell hozzá letölteni az Apple Store vagy Google Play áruházakból. Az alkalmazás segít a főzési folyamatban, illetve képes megbecsülni, hogy mennyi ideig kell még főzni vagy pihentetni az ételt. Az eszköz kettős hőmérséklet-érzékelő rendszere képes egyszerre figyelni a hús belső hőmérsékletét (100 fokig) és a környezet hőmérsékletét (275 fokig). Használat után a hőmérő a mosogatógépben is elmosható.

39.000,- Ft (Amazon.com)

Rozsdamentes acél belga gofrisütő

gofrisütő
Fotó: New Africa / Shutterstock

A gofri kedvelői számára nem létezik jobb ajándék, mint ez a rozsdamentes acél belga gofrisütő. A gépben egyszerre 2 négyzet alakú gofrit lehet sütni. A sütő egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy 7 fokozat közül lehet kiválasztani, mennyire szeretnénk ropogósra készíteni a gofrit. A sütő tapadásmentes anyaggal van bevonva, így nem kell attól tartani, hogy beleragad a tészta.

58.000,- Ft (Amazon.com)

Rozsdamentes acél kültéri tűzhely

egy férfi és egy kis gyerek
Fotó: Soloviova Liudmyla / Shutterstock

A kültéri főzés, grillezés szerelmesei egyszerűen imádni fogják ezt az ajándékot. A Solo Stove Bonfire nevű kültéri tűzhelyet úgy tervezték, hogy szinte megismételhetetlen élményt nyújtson. A kempingtűzhelyként is használható eszköz duplafalú kialakítása segíti a légáramlást és így az égési folyamatot. Az alsó szellőzőnyílások lehetővé teszik, hogy az oxigén alulról táplálja a tüzet, nem kell tehát attól félni, hogy az kialszik. De ami a legjobb, hogy a Bonfire szinte füst nélkül ég, így nem kell sok időt tölteni a füst „kikerülésével”, a ruhák sem lesznek fűst szagúak.

110.000,- Ft (Amazon.com)

Hordozható kültéri pizzasütő

pizza kemence
Fotó: JGA / Shutterstock

Az Ooni Koda 16 gázos pizzakemencével bárki elkészítheti otthon a tökéletes pizzát. A szuper kültéri kemence 15 perc alatt éri el az 510 fokos hőmérsékletet és 60 másodperc alatt képes megsütni az autentikus pizzát. A kemence szuper könnyen használható. Csak ki ki kell hajtani a lábait, bele kell tenni a pizzakövet és már használatra kész.

236.000,- Ft (Amazon.com)

Breville Barista Express® Impress eszpresszógép

fehér pohár, kávéfőző
Fotó: topseller / Shutterstock

A Barista Express Impress eszpresszógéppel a legfinomabb eszpresszókat lehet otthon kényelmesen elkészíteni. A gépen 25 fajta őrlési finomság közül lehet választani, a beépített, nagy teljesítményű kézi gőzpálca pedig lehetővé a tökéletes hab elkészítését. A Breville eszpresszógép 250 gramm kapacitású kávébabtartállyal és 2 literes víztartállyal rendelkezik.

280.000,- Ft (Amazon.com)

Címlapfotó: bbernard / Shutterstock