Marhajó etyeki gasztroprogram
Február 4-én rendhagyó program várja a marhahús és a jó italok szerelmeseit az Etyeki Újhegyen.
A szervezők ugyan marhavágásként hirdetik 2023. február 4-én, szombaton megrendezésre kerülő programjukat, de ígérik, vér nem fog folyni: az NPK Beef Charloais csapata hoz egy vágott marhát, amelynek bontására egy fergeteges szakmai show keretében kerül sor. Napközben lesz marhakolbász töltés és tepertőkészítés; kora délután a steak vágási technikákat mutatják be A-Z-ig.
Az etyeki házigazda és a vendégfellépők
Árpás Lászlót senkinek sem kell bemutatni. A nagybetűs házigazda, az etyeki Sonkamester, akinek isteni sonkáit egész nap ízlelhetik a vendégek, de erre az alkalomra forró, levegős pizza lepényt is fog sütni.
A ceremóniamester Czinege Tamás gasztro showman; az ő keze alatt fognak forogni a steakek, a tomahawktól a T-bone-ig. A Gastro Hack tulajdonosa garancia a finomabbnál finomabb falatokra és a remek hangulatra.
A Big Fish jön, lát, és bont, méghozzá Isigny osztrigát, egyenesen Normandiából. Bakos Tibor, a mindig mosolygós fiatalember pedig hozza a lélekmelengető 1 Csepp pálinkákat.
A fantasztikus villásreggeliért Horváth Zsolt, azaz KicsiZso fog felelni, aki természetesen a Bodrog Smoker színeiben lassan készült finomságokat is hoz. Példaként “Buggyantott tojás,hollandi mártás, pulled beef”, könnyed kezdésnek, de lesz “Grillezett velőscsont, savanyú salsa, pizza lepény” is. Ebéd- és vacsoraidőben pedig egy igazi újdonsággal, a “BeefChetta”-val készül.
A Rutin Budaörs megálmodója, tulajdonosa, és szakmai vezetője Pallag Dávid az ország jelenleg legprogresszívebb séfje. Délelőtt 3 féle “Tatár – ÁzsiaFless, NEMKlasszik, France tudja” variácóval kényezteti a közönséget, míg napközben, és este olyan ételek kóstolhatók tőle, mint a “Lucskoskáposzta”, “Röszti, barna vajas burgonya krém, kakukkfüves hagyma”, így a vegetáriánusok sem maradnak éhen.
A kellemes bár hangulatról Cseki Kálmán kiváló zongorista gondoskodik; amikor ő megpihen, akkor Cyborg Templar rakja kezdetben a visszafogott ambient stílusú zenéket, majd az estébe hajlóan kicsit magasabb BPM-re kapcsol.
Folyamatosan készülnek az ételek, az újabbnál újabb fogások, ezáltal mindig lesz valamilyen ízlelőbimbókat bizsergető finomság, ami kóstolható, rendelhető. Az ételeket a “high end” borlapról és a kiváló champagne szortimentből válogatva mindenki a saját ízlésének (és pénztárcájának) megfelelően tudja majd kísérni.
Érdemes igyekezni, időben jelentkezni, mert összesen csak 100 nappali, 100 esti, és 100 egész napos jegy érhető el!
Címlapkép: Dana Sredojevic / Pexels