Garantáltan a család új kedvence lesz ez a spagetti recept
Egy ínycsiklandó last minute vacsora a spagetti főszereplésével. Tészta így még biztosan nem készült otthon, nem is értjük, miért.
Aligha lehet megunni a klasszikus spagetti recepteket. Néha mégis a lehető legegyszerűbb utat keressük, pláne, ha a pörgős hétköznapokon szeretnénk gyorsan vacsorát készíteni. A sütőben készült változat pont ilyen. Körülbelül egy óra alatt elkészül, ráadásul nem igényel semmi extra erőfeszítést – ígéri a Delish cikke. Úgy gondoltuk, hogy érdemes megosztanunk ezt a nagyon izgalmasnak tűnő receptet.
Mivel dobható fel a spagetti?
A sajtimádók akár többféle sajttal is extrázhatják. Másik lehetőség, hogy a hagyma és a fokhagyma mellé paprikát vagy gombát teszünk, hogy egy kis plusz ízt adjunk a ragunak. Nincs kéznél friss bazsalikom? Semmi gond! Kísérletezhetünk kedvenc szárított fűszernövényeinkkel is. Ha pedig nem szeretnénk darált marhahúst enni, bármilyen hússal – vagy akár vegetáriánus húsalternatívával – is kipróbálhatjuk.
Hozzávalók
- 500 gramm spagetti
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 500 gramm darált marhahús
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 750 gramm konzerv paradicsom
- bazsalikom, apróra vágva
- 120 gramm reszelt mozzarella
- 30 gramm frissen reszelt parmezán
- apróra vágott friss petrezselyem
Így készül
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy közepes méretű sütőformát (tepsit) olajjal.
- Főzzük a spagettit a csomagolás utasításai szerint al dentére, majd szűrjük le, és tegyük félre.
- Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el dinsztelni a hagymát körülbelül 5 percig. Ezután keverjük bele a fokhagymát és főzzük tovább, amíg nem érezzük az illatát (kb. még 1 perc).
- Adjuk hozzá a darált marhahúst, fűszerezzük sóval, borssal. Öntsük le a kisülő a zsírt.
- Öntsük bele a serpenyőbe a paradicsomot és a bazsalikomot, és pároljuk meg. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk tovább.
- Adjuk hozzá a spagettit, majd tegyük át a tepsibe, és szórjuk meg mozzarellával és parmezánnal.
- Süssük, amíg a sajt megolvad, és a tészta átmelegszik, körülbelül 20 percig.
Címlapfotó: Deva Darshan / Unsplash