Halogatásra nincs idő: irány Somló!

2024. június 04.

Izgalmas fejlesztés indul a Kreinbacher Birtokon, ami jelen formájában már csak nyár végéig fogadja a látogatókat.

A Somlóvásárhelyen található, Ekler Dezső tervei alapján készült Kreinbacher Birtok épületeinek formavilágát a vulkanikus hegy egykori lávafolyamai és bazaltsziklái ihlették. A 2015-ben 15 szobás szálláshellyel és étteremmel kiegészült komplexum minden részletében visszatükrözi a Birtok filozófiáját, mely az épített környezet és a természet harmóniájára épül.

A Langer Gábor executive chef vezette bisztró évek óta a legjobb vidéki éttermek között szerepel, 2022-ben és 2023-ban is Michelin-ajánlást szerzett, ezen felül a vendégek számára birtoklátogatásokat is szerveznek a borászat és pezsgőpincészet területén, ahol bemutatják a bor- és tradicionális pezsgőkészítés összetett folyamatát. A túra Kreinbacher-kóstolóval zárul a különleges kilátást biztosító kóstolóteremben.

nagy üvegablak előtt asztalok, székek
Fotó: Kreinbacher Birtok

A Birtok azonban ebben a formájában augusztus 31-ével bezárja kapuit, hogy teret adjon az átfogó fejlesztési koncepció megvalósításának. A jelenlegi 15 helyett 45 szoba kerül kialakításra, valamint wellness szolgáltatásokkal és szekcionálható konferencia létesítménnyel is bővül a kínálat. A munkálatok ideje alatt a pezsgőpincészetben zavartalanul folytatódnak a birtoklátogatások és a vinotéka is várja a vásárlókat, ugyanakkor annak, aki szeretne pár napot itt tölteni, nincs ideje halogatni a látogatást, mert – a 2025 szeptemberében várható újranyitásig – ezt már csak augusztus 31-ig teheti meg.

Foglalás

(promóció)
Címlapfotó: Kreinbacher Birtok