Michelin-csillagos étterem egykori konyhafőnöke várja a vendégeket Buda új üzletében

2023. november 29.

Ínyencségek 200 négyzetméteren a MOM Parkban.

November 28-án hivatalosan is megnyitotta kapuit a BOCCA Gourmet Stories gourmet üzlet a MOM Park Bevásárlóközpont -1. szintjén. A mintegy 200 négyzetméteres üzlet számos ország gourmet különlegességeit forgalmazza, de a kínálat mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a gasztronómiai szolgáltatások is.

HATALMAS VÁLASZTÉK

A BOCCA Gourmet Stories választékában szinte minden megtalálható, amire az újdonságok és a nemzetközi konyhák fogásai iránt nyitott vásárlóknak szüksége van: olívaolajok, balzsamecetek, öntetek, szószok, sonkák, sajtok, olívabogyók, konzerváru, rizsek és tészták, borok, champagne, bio gyerekételek, halkészítmények, kekszek, teák, kávék, édességek, fűszerek, lekvárok, granolák és sok minden más. Az üzlet tulajdonosai ki­emelt figyelmet fordítottak arra, hogy a kínálatban szereplő termékek többsége kis manufaktúrákból származzon, valamint hogy azok kézműves jelleggel, hozzáadott színezékek, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül készüljenek. A választék részét képezi több tucat ásványvíz-fajta, alkoholmentes üdítőital, smoothie és más italspecialitás is, a hűtőkben pedig a számos olasz és spanyol sajt mellett például azori-szigeteki tej és vaj, illetve szarvasgombás vaj is megtalálható.

A csemegepult különlegességei

egy ember sonkát tart a kezében
Fotó: BOCCA Gourmet Stories

Rengeteg finomságot rejt a csemegepult is, mely az egyik legnagyobb Budapesten. A hatalmas hűtőpultokban több tucatféle felvágott és sonka rejtőzik, a San Daniele sonkától a szarvasgombás cotto-ig, ‘ndujáig és iberico chorizo-ig. A sajtpultban a legfinomabb francia, svájci, spanyol, olasz, portugál és görög sajtok várják a vásárlókat – a többféle érlelésű manchegótól a parmezánig, gruyere-ig, azori szigeteki sajtokig. A felvágottak és sajtok mellett jelentős az antipasti-kínálat, melyben natúr és pácolt olívabogyók, más sós ínyencségek és a Falukrém szendvicskrémei is megtalálhatók. Budán elsőként itt érhetők el a népszerű Chez Dodo macaronjai is, friss pékáruról pedig Szabi a pék gondoskodik. A csemegepult munkatársai egyébként a világhírű Berkel márka késeivel és szeletelőgépével dolgoznak, mely márka termékei ugyancsak elérhetők az üzletben – akárcsak egy másik, jól ismert brand: a Riedel luxusminőségű, különböző italokhoz ajánlott poharai.

SZOLGÁLTATÁSOK

A csemegepultban található termékekből igény szerint szendvicseket illetve hidegtálakat is összeállítanak a BOCCA Gourmet Stories munkatársai, a jövőben pedig tervezik catering-­szolgáltatás beindítását is. A szolgáltatások egyébként is kiemelt hangsúlyt kapnak az üzletben: a magasan képzett vezetők gondoskodnak a kollégák folyamatos képzéséről, így a munkatársak minden termékről részletes információt tudnak szolgáltatni. Kovács Gergely üzletvezető, aki korábban egy Michelin-csillagos étterem konyhafőnökeként dolgozott, és egy évtizedes, nagyköveti chef pozícióban eltöltött diplomáciai múlttal is rendelkezik, igény szerint recept ötletekkel segíti a vásárlókat.
Mivel a BOCCA Gourmet Stories célja a termékek árusítása mellett az edukáció, az ismeretterjesztés, a jövőben számos más szolgáltatás bevezetését is tervezik.

SZEZONÁLIS AJÁNLATOK

Az ünnepi szezonra számos újdonsággal készül a BOCCA Gourmet Stories. A már elérhető adventi naptárak, panettonék, sütemények, kekszek, csokoládék és bonbonok mellett előrendelhetők hidegtálak, vagy akár a szilveszteri virsli, illetve Beluga lencse is, emellett igény szerinti méretben és stílusban szívesen vállalják ajándékcsomagok összeállítását is. Decemberben további pezsgő-, cava- és champagne különlegességekkel bővül a kínálat, a webshop elindítása pedig a jövő év folyamán várható.

BRANDING ÉS ENTERIŐR

bolt bejárata. bent polcok
Fotó: BOCCA Gourmet Stories

A BOCCA Gourmet Stories brandingjének kialakításában a Studio Barath volt a tulajdonosok partnere. A stúdió munkatársai aktívan közreműködtek az üzlet stratégiájának, vizuális arculatának, kommunikációs tevékenységének és belsőépítészetének kialakításában – a névadástól az enteriőrtervezésig. Az arculat központi eleme a ‘Bocca’ (“száj”) szóra utaló, mosolyt formázó vizuális jel, mely a névjegyektől kezdve a csomagolásokig, a falburkolatoktól a formaruhákig számos elemen visszaköszön. A visszafogott, letisztult mediterrán stílust képviselő üzletben a nemzetközi márkák burkolatai és egyedi gyártású polcrendszerek mellett a hazai Paper Up márka papírcement függőlámpái gondoskodnak a barátságos, mégis elegáns és áttekinthető összképről.

NYITVATARTÁS

hétfőtől szombatig: 8-20
vasárnap: 10-18

ELÉRHETŐSÉGEK

BOCCA Gourmet Stories
cím: 1123 Budapest, Alkotás utca 53., MOM Park, -1. szint
telefon: +36301210435
weboldal: www.bocca.hu

Címlapfotó: BOCCA Gourmet Stories