A 4 leghangulatosabb karácsonyi vásár a Balaton körül

2023. december 04.

Hintózó mikulás, adventi bornegyed, karácsonyi piacozás és kézműves foglalkozások. Többek között ezek várnak minket, ha egy karácsonyi vásár erejéig a Balatonra ruccanunk.

Balatonalmádi

Az adventi hétvégéken igazi karácsonyi hangulattal várják a városba látogatókat. Különleges előadások, kiállítások és táncház színesíti az adventi vásár hangulatát. Bónusz: december 6-án a Mikulás körülhintózza a várost, hogy több helyszínen lephesse meg a gyerekeket.

Badacsony

A Badacsonyban sok tartalmas programot kínál az Adventi Bornegyed kezdeményezés. A központban található vendéglátóhelyek borkóstolókkal, irodalmi estekkel, workshopokkal és természetesen forró italokkal, punccsal, finom falatokkal várják az ünnepi időszakra a Balatonon hangolódni vágyókat. Az első adventi fények december 2-án már felgyúltak.

Veszprém

A város egyik legromantikusabb helyszínén advent első három vasárnapján és szombaton 9-13 óráig piacozhatunk. Az Óváros teret ilyenkor kürtőskalács illata lengi be, a forralt bor pedig biztosan átmelegít, így bátran nézelődhetünk a kézműves portékák között. Tematikus programok is lesznek a piacon. Bónusz: 2023-ban Veszprém volt Európa egyik kulturális fővárosa, így a karácsonyi vásár mellett az év utolsó napjaiban még egy kapcsolódó programot is garantáltan elcsíphetünk.

Zamárdi

Természetesen a déli parton sem marad el az ünneplés. Zamárdiban december 17-én 14 órától várják azokat, akik ehető vagy egyedi ajándékokat szeretnének vásárolni, vagy csak elmerülnének az adventi vásárok hangulatában. A vásári forgatag mellett látványfőzésre és kézműves foglalkozásokra is sor kerül. Érdemes időben odaérni. Akik a leghamarabb érkeznek, 15 órától ingyenesen kóstolhatják meg a híres bajai halászlevet. A jó hangulatról a Noah’s Ark együttes gondoskodik.

Címlapfotó: freestocks / Unsplash