5 szuper program a leghűségesebb magyar városban

2023. március 22.

Borozók, vendéglők, tó, bicikli, pihenés és sok-sok élmény. Tavasszal is vár a leghűségesebb város.

Még fut a vince.hu weboldalon a „Vince.hu borcsomag előfizetői nyereményjáték”. Aki 2023. február 15. és 2023. március 31. között Vince borcsomag előfizetést vásárol, nyereményjátékon vesz részt. A véletlenszerű sorsolással kiválasztott nyertes nyereménye 1 darab, a soproni Fagus Hotel Conference &
Spa **** Superior
ba, 2 fő részére, 1 éjszakára szóló voucher félpanziós ellátással. Összesen 1 db voucher kerül kisorsolásra.

Kirándulás: Fertő-tó

Ha Sopron és kirándulás, akkor Fertő-tó. A Fertő egyik legnagyobb vonzereje a tó körül végig kiépített kerékpárút. Sopronból indulva Fertőrákosnál tudunk rácsatlakozni. Műkedvelő biciklistáknak is bejárható távolságra van Soprontól Balf, Fertőboz, Hegykő, Fertőszentmiklós. Biciklit kölcsönözhetünk ehhez Sopronban és Fertőrákoson, akár online is. Útközben semmiképpen ne felejtsünk frissítőt felvenni némely borászatoknál. Mindenek előtt Balfon (Weninger), Fertőrákoson (Ráspi, Jandl, Luka, Winelife), Fertőbozon (Vincellér).

Gasztronómia: borozótól a cukrászdáig

Sopron gasztronómiája is rendkívül változatos, mindenki megtalálja a kedvére valót. A Főtéren a Gyógygödör, vagy kicsivel odébb a régi soproni Buschenschankok (borkimérés) hangulatá idéző Cézár a klasszikus borozók szerelmeseinek kihagyhatatlan. A Deák étterem Közép-Európa leghosszabb terének, a soproni Deák térnek nevezetessége, patinás létesítménye. A tulajdonosok 2011-ben a hagyományokhoz ragaszkodva felújították az 1891-ben épült házat és a közkedvelt kerthelyiséget. A desszertet a békebeli dömötöri cukrászdában érdemes elfogyasztani.

Pincelátogatás: kékfrankos, furmint, pezsgő

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Taschner Kurt István (@taschner_bor) által megosztott bejegyzés

Sopron a Soproni borvidék központja – szó szerint. Három városrészben is nagy az egy négyzetméterre eső borászatok száma. A belvárossal határos egykori poncichter negyedben, a Lővérekben, illetve a városból nyugat felé kivezető Ágfalvi út környékén. Mindenképpen említésre méltó a Steigler pincészet a Balfi úton. Itt nemcsak a borvidék zászlós fajtáival (zöld veltelini, kékfrankos) foglalkoznak, hanem olyan arrafelé ritkaságnak számító szőlővel is, mint a furmint. Szintén a Balfi úton, de a városból már kifelé várja az érdeklődőket a pezsgőben (is) erős Taschner Borház.

Wellness: Fagus Hotel Conference & Spa

2022 augusztusában megnyitott a felújított Fagus Hotel Conference & Spa, amely új látványvilágú belső terekkel, konferenciaközponttal és medencékkel várja a vendégeket. A Lövérek szomszédságában, gyönyörű környezetben fekvő szállodában sok új szolgáltatást is bevezettek, és felkészült, mosolygós csapat segít a kikapcsolódásban. A vizek szerelmeseinek sem fog csalódást okozni az itt eltöltött idő: a Fagus Hotel Conference & Spa egyedülálló spa világában úszómedence és élménymedence is található, a kisebbeket pedig csúszdás gyermekmedence várja. A szaunavilágra sem lehet panasz: megtalálható itt finn szauna, ördögszauna, aromaszauna, infraszauna, gőzkabin, jégkút, és dézsás zuhany is. Aki pedig külön ellazulásra vágyik, az megteheti a fűtött relaxációs fekvőpadon. Medencézés közben hamar megszomjazik az ember: ha egy hűsítő italra vágyunk, a Spa világban található Juice bárban koktélok, gyümölcslevek, kávékülönlegességek segítik a felfrissülést. Meleg időben azért érdemes kimozdulni egy kis wellnessre és meglátogatni a szintén a Lővérekben található Lővér fürdő és uszodát. Hatalmas parkjában feküdni a fűben a napon szintén felejthetetlen élmény.

Esemény: SopronFest

Bár a Volt 2023-ban nem kerül megrendezésre, Sopron idén sem marad fesztivál nélkül. Április 22-30. között városszerte közel 20 helyszínen várja majd a közönséget a zenei, kulturális és gasztronómiai programok kavalkádja. Április utolsó hetében a teljes város élettel telik meg: színházi, zenés, irodalmi, képzőművészeti, filmes és gasztronómiai programok, túrák váltják egymást sok-sok helyszínen, kávézókban, éttermekben, épületekben és szabadtéren. A fő esemény pedig április 28-30.között várja a soproniakat és a vendégeket: 3 napon át egy minden igényt kielégítő koncertkínálatnak ad otthont a Lőverek.

Címlapfotó: Vasily Nemchinov / Unsplash