Halloween recept és bor párosítás az igazi ínyenceknek
A cikkben szereplő 5 halloween recept és borpárosítás mindenkinek meghozza a kedvét az egyik legmegosztóbb ünnephez.
A halloween ünnepe egy tökéletes alkalom arra, hogy különféle szezonális alapanyagokból szülessenek a finomabbnál finomabb menüsorok. Az alábbi fogásoktól garantálnak elégedetten távoznak majd a vendégek a halloween party után.
Sütőtökös kaszinótojás halloween recept
Ez a sütőtökös kaszinótojás recept egyszerű, de igazán ízletes, sőt még látványos is. Ezenfelül ez az újragondolt változat azoknak is ízleni fog, akik nem szeretik a hagyományos verziót.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 250 gramm sütőtök
- bors
- paprika
Így készül
- Főzzük meg a tojásokat és hagyjuk kihűlni őket.
- Vágjuk ketté a tojásokat, vegyük ki a sárgájukat.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Tisztítsuk meg a sütőtököt és vágjuk szeletekre.
- Süssük meg a sütőtököt nagyjából 25-35 perc alatt.
- Pépesítsük le a sütőtököket.
- Adjuk hozzá a keményre főtt tojássárgákat. Sózzuk, borsozzuk és hintsük meg egy csipetnyi paprikával.
- Tegyük a tölteléket a tojásokba.
- Tálalás előtt tegyük őket a hűtőbe legalább fél órára.
Borajánló a kaszinótojáshoz: rozé (például cabernet franc-ból)
Sütőtökös humusz halloween recept
A krémes humusz egy igazi jolly joker, a mindennapokban is megállja a helyét, de a csicseriborsó és tahini szósz kombinálásával készült verzió tökéletes kiegészítése a halloween-i asztalnak is – fejti ki a receptet eredetileg közlő naturalvine cikke.
Hozzávalók
- 1 kis sütőtök (körülbelül 500 gramm)
- olívaolaj, sütéshez
- 2 gerezd fokhagyma, meghámozva
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál tahini paszta
- 400 gramm csicseriborsó, lecsepegtetve
- 1 pirospaprika kimagozva és felszeletelve
- 1 sárga paprika kimagozva és felszeletelve
- kenyérrudak, tálaláshoz
Így készül
- Vágjuk le a sütőtök tetejét és távolítsuk el belőle a tökmagokat.
- Kanalazzuk ki a húsát és vágjuk darabokra.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Tegyük a sütőtököt egy tepsibe a fokhagymával és olajjal.
- Fűszerezzük, majd 25-35 perc alatt süssük puhára.
- Hagyjuk kihűlni.
- Tegyük a sütőtököt egy robotgépbe.
- Adjuk hozzá a citromlevet, a tahinit és a csicseriborsót.
- Ízesítsük sóval és turmixoljuk pépesre – ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kis olajat.
- Kanalazzuk vissza a humuszt a sütőtökbe, és a paprikával, kenyérrudakkal tálaljuk.
Borajánló a sütőtökös humuszhoz: Prosecco
Sütőtökös gnocchi recept
Nem kell félni a házi tészta készítésétől, sokkal egyszerűbb, mint ahogy elsőre hangzik. Ez a halloween recept az őszi időszak egyik nagy slágerét, a sütőtököt állítja fókuszba.
Hozzávalók
- 600 gramm sütőtök
- 300 gramm liszt
- 1 tojás
- parmezán
- só
Így készül
- Vágjuk darabokra a sütőtököt.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és süssük meg a tököt 25-35 perc alatt.
- Pépesítsük le őket és adjuk hozzájuk a lisztet, a tojást és a sót.
- Gyúrjunk belőle tésztát.
- Takarjuk le egy kendővel és pihentessük 30 percig.
- Osszuk fel kisebb darabokra és nyújtsuk ki a tésztákat.
- Töltsük meg őket töltelékkel.
- Díszítsük parmezán sajttal.
Borajánló a sütőtökös gnocchihoz: sangiovese, merlot
Pollo alla diavola, “ördögcsirke” halloween recept
Az alábbi halloween recept garantáltan legyűgőzi majd a pikáns ízek kedvelőit. Izgalmas ízvilágával határozottan belepasszol az ünnepi menüsorba.
Hozzávalók
- 1 közepes csirke
- extra szűz olívaolaj
- csilipor
- feketebors
- zsálya
- só
Így készül
- Tisztítsuk meg a csirkét és hosszában vágjuk félbe.
- Masszírozzuk a húsba az extra szűz olívaolajat, sót, feketeborsot, zsályát és chiliport.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- Süssük ropogósra a csirkét nagyjából 40 perc alatt.
- Tálaljuk melegen.
Borajánló a pollo alla diavola, "ördögcsirkéhez": Prosecco
Címlapfotó: Ian Dikhtiar / Shutterstock