Ismét a világon egyedülálló párlatokat alkotott az Agárdi

2023. szeptember 28.

A több mint 20 éves múltra visszatekintő Agárdi öt új termékkel bővíti kínálatát. Ezek között megtalálható egy különleges, két különböző vulkanikus termőhelyről származó, több, mint 10 évig érlelt XO brandy, az Amphora pálinka család három új tagja, valamint a világon egyedülálló, amfórában érlelt szűretlen gin is.

A tavalyi év különleges mérföldkő volt az Agárdi Pálinkafőzde számára, hiszen 20 éves fennállását ünnepelte. Két évtized alatt az Agárdi név a minőség és az innováció szinonimájává vált az igényes hazai alkohol fogyasztók körében. Több éves előkészület után az Agárdi idén is több különlegességgel készült a prémium párlatok kedvelői számára.

átlátszó üvegben barna folyadék, mellette poharak
Fotó: Agárdi Pálinkafőzde

A legújabb büszkeség a 2Vulkán XO Brandy. Ez egy több mint 10 évig érlelt borpárlat, mely két vulkanikus borvidéken, a Somlón és Tokajban termelt furmint borból készült. A tölgyfahordóban töltött évek alatt kialakult komplex és ásványos ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. A brandy egyedülálló karaktere a magas minőségű alapanyagoknak és Vértes Tibor pálinkafőző mesternek köszönhető, aki 2010-ben álmodta meg ezt a különleges italt.

három fehér palack kék háttér előtt, agárdi amphora pálinka
Fotó: Agárdi Pálinkafőzde

A tavalyi évben világújdonságként debütált Amphora család három új taggal bővül, nevezetesen Cigánymeggy, Irsai Olivér és Kajszibarack ízekkel. Az agyag amforában történő érlelés különleges textúrát kölcsönöz a pálinkáknak, miközben megőrzi azok gyümölcsös jellegét.

fehér palack kék fal előtt, agárdi amphora gin
Fotó: Agárdi Pálinkafőzde

Az Agárdi Amphora Gin az Agárdi Pálinkafőzde legújabb fejlesztése. Az alapoktól újraépített recept alapján készített gin harsogóbb citrusféléket, új szárított virágokat tartalmaz. A lepárlást néhány hónapos amfóra érlelés követte, majd szűretlenül került a pálinkák esetében már jól ismert kerámia palackba.

A prémium szegmensben elhelyezkedő új termékek limitált mennyiségben készült egyedi alkotások, amelyek fine dining éttermekben, prémium bárokban és minőségi ital szaküzletekben október 1-től lesznek elérhetőek.

Címlapfotó: Agárdi Pálinkafőzde