Bort ajándékozni még soha nem volt olyan egyszerű, mint most!

2023. december 22.

Egy szuper magyar weboldal pár másodperc alatt segít kiválasztani a legmegfelelőbb bort.

A bor tökéletes ünnepi meglepetésként szolgálhat, némi odafigyeléssel pedig kifejezetten személyes ajándékká varázsolható. Ha már kóstolunk együtt, egyszerű dolgunk van, de mi a helyzet, ha nem ismerjük igazán az ajándékozott ízlését borok terén? Hogyan válasszunk karácsonyra ajándékba bort?

A fenti dilemma többé nem dilemma. Még sosem volt olyan könnyű bort ajándékozni karácsonyra, mint 2023-ban. A magyar borok népszerűsítésén dolgozó Magyar Bormarketing Ügynökség az ünnepek előtt létrehozta a Borgenerátor oldalt. Mindössze 11 gyors kérdést kell megválaszolnunk az ajándékozottal kapcsolatban és a Borgenerátor máris „kiajánlja” nekünk az adott személyhez legjobban illő bor- vagy szőlőfajtát. A VINCE szerkesztőségének tagjai kipróbálták a generátort. Pár próba alapján kijelenthető, működik. Sosem dobott a gép olyan bort, amit nagyon nem tartozik a kedvencek közé.

Összesen 7 szőlő-, illetve borfajta közül választ nekünk a Borgenerátor. mindegyikhez tartozik egy rövid leírás is, vagyis a praktikus segítségnyújtás mellett közben egy kicsit tanulhatunk is ezekről a magyar borkínálatot meghatározó stílusokról.

Ha megvan a bor, akkor azt érdemes megvásárolni a Magyar Bormarketing Ügynökség másik attrakcióján keresztül, vagyis a karácsony ideje alatt a Bazilikánál működő Magyar Bor standon. A standon kiskereskedelmi áron kapható 19 féle magyar bor, ráadásul már egy palack megvásárlása esetén ajándék jár.

Más okból is érdemes ellátogatni a Borgenerátornak otthont adó nyissazunnepekre.hu oldalra. Kedvenc magyar színészeinkkel forgatott vicces-szívet melengető rövidfilmekből meríthetünk erőt a karácsonyi készülődéshez, a váratlan helyzetekhez.

Szintén az oldalon van egy menüpont, ahol a legnépszerűbb karácsonyi fogások (csukakrém, halászlé, kolozsvári káposzta, libamáj) receptjeit találjuk, hogy valóban tökéletes legyen az ünnep.

Címlapfotó: Artem Kniaz / Unsplash