Vásároljunk magyar bort az ünnepekre a Magyar Bor standján! Megéri!

2023. december 21.

Széles kínálat, kedvező ár, vásárlás esetén ajándék, minden nap kóstolási lehetőség. Ezt kínálja a Magyar Bor stand a Bazilikánál az ünnepek ideje alatt is.

Az idei Adventi Ünnep a Bazilikánál a borbarátok nagy ünnepe is egyben. A Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) a kiváló magyar borok nagyköveteként állandó standján az egész vásár ideje alatt népszerűsíti a magyar borokat.  Összesen 19 féle magyar bort lehet megvásárolni palackos kiszerelésben a könnyedebb, kedvező árú fehérektől kezdve egészen a 6 puttonyos tokaji aszúkig. Bármilyen hihetetlen, érdemes a Bazilikánál az MBÜ Magyar Bor standján intézni a karácsonyi és szilveszteri borbeszerzést. Semmilyen „vásár felár” nincsen ugyanis a borokon. Mindegyik tétel kiskereskedelmi áron vihető haza, vagyis ugyanannyiért, mint a boltban.

Magyar bor a fa alá és az asztalra

A Magyar Bor standon ráadásul minden megvásárolt palack mellé ajándék jár. Már egy palacknál vászontáskát kapunk, két palack vásárlása esetén pedig ajándék bortartó táska jár. És ez még mindig nem minden! Szombaton és vasárnap 14-től 18 óráig kalligrafus várja a vásárlókat az MBÜ standján. Az ajándék táskára bármilyen nevet vagy karácsonyi üdvözlőszöveget felír díszes betűkkel. Így gyakorlatilag a karácsonyi ajándék csomagolásra sem kell gondunk legyen, vagyis komplett boros ajándékkal térhetünk haza az MBÜ standjától.

A palackos vásárlás mellett helyben a Magyar Bor standon is van lehetőség borok kóstolására. Két kóstolósorból lehet választani. A 3 tételes, 2250 forintos sorban egy magyar fehérbor, vörösbor és egy tokaji kap helyet. Az 5 tételes, 3750 forintba kerülő sorban egy fehérbor, két vörösbor és két tokaji bor van. A két tokaji bor közül az egyik mindig a stand egyik legkülönlegesebb tétele: egy szamorodni vagy egy 6 puttonyos tokaji aszú. A kóstolósorok összeállítása minden nap változik, így akár több napon is érdemes felkeresni a standot.

A Szent István téri, a Vörösmarty téri, valamint a Városligetben található karácsonyi vásárok gasztronómiai egységeiben Magyar Bor bormenüvel is várják a vendégeket.  A menü egységenként változó, egy azonban fix: az ételt és bort tartalmazó párosítás kedvezőbb áru, mint önmagában az étel és egy pohár bor külön. Itt a szezonhoz illően tokaji vagy vörös borok vannak párosítva az ételek mellé.

Az Advent Bazilika 2024. január 1-ig várja a látogatókat, természetesen a Magyar Bor stand is látogatható lesz addig. Ünnepeljük a karácsonyt és a szilvesztert magyar borokkal, akár a Magyar Bor standjánál, akár a standnál otthonra megvásárolt borokkal!