Boros programok: olasz borok és Merengő Gálaest

2022. október 12.

A boros programok ideje akkor érkezik el igazán, amikor elhalkulnak a metszőollók, a borászok pedig ráérősebbé válnak. Ha jól tervezünk és jól körbenézünk, számtalan izgalmas és a maga nemében egyedülálló programlehetőség közül válogathatunk.

Merengő Ünnepi Gála

piros háttér előtt emberek és szarvasok
Fotó: St. Andrea Szőlőbirtok

Kezdjünk is mindjárt egy klasszikussal, már csak annak okán is, hiszen ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Merengő Ünnepi Gála a St. Andrea Pincészetnél! Hogy mire kell készülni? Nos, sok-sok Merengőre természetesen! A legjobb, a 2018-as évjárat tétele ugyanúgy megízlelhető lesz mint a 2006 (!!)-os, így igazán exkluzív eseménynek lehetünk részesei. Az este érdekes csavarjaként 2018-as Kopár is a poharakba kerül majd, a bort pedig nem más, mint személyesen Gere Attila prezentálja. Lőrincz György oldalán minden okunk megvan rá, hogy azt mondhassuk: egy szuper és vidám estének nézünk elébe! A borok persze önmagukban is csodálatosak, mégis, új magasságokba is emelkednek majd a Sulyom Étterem páratlan fogásainak köszönhetően.

Jelentkezés, és minden egyéb információ itt található.

Terroir hetek a D.O.C. Pane e Vinóban

Fotó: Kalmár Borbála

A boros programok közül javában zajlik a Terroir hetek elnevezésű rendezvénysorozat Budapest Via Italiáján, vagyis a pont 20 éves Trattoria Pomo’Doro kistestvérében, a D.O.C. Pane a Vinóban. Természetesen önmagukban olasz borokat kóstolni is csodás, azonban most ezek mellé olasz ételek is kérhetők, ráadásként pedig péntekente személyesen a borász prezentálja a tételsort! Ott voltunk a bemutatón, így őszintén mondjuk: mi legszívesebben minden napot itt fejeznénk be.

Lássuk, mi van még hátra boros programok terén

Október 15. szombat 19:00 – Terroir hetek a Kellerei Andrian pincészettel – Trentino-Alto Adige/Südtirol⁣

Vendég: Giacomo Melan⁣

Október 20. csütörtök 19:00 – Terroir hetek a La Mesma pincészettel – Piemont⁣

Vendég: Paola Rosina⁣

Október 28. péntek 19:00 – Terroir hetek a Venica & Venica pincészettel – Friuli⁣

Vendég: Giampaolo Venica⁣

Regisztrálni pedig itt tudtok: doc.reservation@viaitalia.hu