Magyar kávé nyert nemzetközi díjat!

2024. július 04.

A 2022-ben forgalomba hozott magyar kávé egyedülálló tettet hajtott végre.

Újabb nemzetközi sikernek örvendhetünk, ezúttal a kávé világában. A Herz New York Coffee Roasters megnyerte a legrangosabb formatervezési díjat, a Coffee Design Award-ot. Mindez újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar termékek igenis világszínvonalúak! A Herz Coffee két évvel, a márka milánói World of Coffee 2022-es sikeres bemutatkozását követően, 2024. június 27-29. között Koppenhágában rendezett World of Coffee 2024 show-n a Roaster Village-ben mutatta be a Herz Coffee minőségi kávéit a specialty kávét kedvelőknek. A Herz Coffee a Packaging kategóriában pályázott a környezetbarát, multifunkciós fémdoboz csomagolásával és nyerte el a díjat.

herz coffee magyar kávé, narancssárga doboz
Fotó: Herz Coffee

Fontos a dizájn a kávé esetében is

A nagyszerű kávé egyet jelent a nagyszerű dizájnnal, és egyre inkább tölt be kritikus szerepet a kávékülönlegességek megkülönböztetésében. Az eddiginél még nagyobb hangsúlyt fektetnek a kávézók a dizájnra. Egyértelmű a törekvés, hogy megkülönböztessék a különleges kávézókat az 1990-es évek „Central Perk/kávézó” hangulatától, ami nagyrészt a márka, a megjelenés, a csomagolás révén valósul meg. A kávéscsészék ma már életstílus-választások, a kávézókat az Instagramot szem előtt tartva tervezik, a csomagolást pedig konyhai díszként tervezik meg. Olyasvalamiként, amit nem dugunk el a szekrénybe. A Coffee Design Awards, korábbi nevén a Design Lab Showcase, a kávékülönlegességek nagyszerű designjának bemutatására szolgáló platform. Először az SCA(A) 2016-os atlantai Specialty Coffee Expo kiállításán debütált, a kávécsomagolásra összpontosítva. Azóta viszont már az ivóedényekre, a terekre, és a márkaépítésre is kiterjed.

Megerősítés a magyar kávé minőségét illetően

A kávészakma legrangosabb formatervezési, csomagolási díja győztesének lenni óriási elismerés. A Herz New York Coffee Roasters csapatának pedig egyfajta megerősítés, hogy jó úton haladnak. A befektetett idő, a kávé szeretete és a nagy adag szenvedély igenis meghozta gyümölcsét és így még merészebben lépnek előre.

Egyik pillanatról a másikra, Sidney-től Budapesten, Koppenhágán, San Francisón át Tokióig, a kávékedvelők körében egyszerre ismert lett a Herz Coffee, amely örömmel tölti el a Herz Coffee tulajdonosait.

Címlapfotó: Herz Coffee