Még el sem kezdődött az Oscar-gála, de Brad Pitt máris nyert

2023. március 09.

Csak vasárnap kerül megrendezésre a 95. Oscar-gála, de Brad Pitt máris bezsebelt egy elismerést.

A 95. Oscar-gála az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája ünnepe, a 2022-es év legjobb filmjeit és filmeseit részesítik elismerésben. A díjátadó ceremóniát 2023. március 12-én rendezik a Dolby Színházban Los Angelesben, helyi idő szerint 17 órától. Bár még javában folyik az esélylatolgatás, és semmit nem lehet tudni a győztesekről, mégis biztos, hogy az este egyik nyertese Brad Pitt lesz. Még úgy is, hogy idén nem is jelölték az egyébként kétszeres Oscar-díjas amerikai színész. Az viszont már eldőlt, hogy zsinórban második évben ott lesz Brad Pitt saját champagne-a. A Fleur de Miraval rozé pezsgő kerül ugyanis idén is a vendégek poharába – olvasható a The Drinks Business cikkében.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Champagne Fleur de Miraval (@fleurdemiraval) által megosztott bejegyzés

A champagne egy együttműködés eredménye, mivel Brad Pitt amúgy világhírű borvidéktől több száz kilométerre működtet egy pincészetet. A szintén híres borvidéken, a dél-franciaországi Provence-ban található Chateau Miravalt még feleségével, Angelina Jolie-val közösen vásárolták. Brad Pitt a champagne elkészítéséhez két francia családdal állt össze. A Perrin famíliának Rhone régióban van birtoka, a Peters család pedig hat generáció óta Champagne-ban dolgozik. Ők az egyetlenek a borvidéken, akik kizárólag rozé pezsgőt hoznak forgalomba.

A március 12-i Oscar-gálán felszolgálásra kerülő ital 75 százalék chardonnay és 25 százalék pinot noir házasításával jött létre. 36 hónapig tartották seprőn, mielőtt degorzsálták. Összesen 20 ezer palack készült belőle.

Aki szeretné magát kicsit ott érezni a Dolby Színházban Los Angelesben, annak javasoljuk, bontson ki egy palack chamagne-t a közvetítés alatt. Ebben a cikkben négy megfizethető árú, de jó minőségűt ajánlottunk.

Címlapfotó: Mirko Fabian / Unsplash