Bebizonyítottuk! – interjú Shane Tusuppal

2023. július 01.

A WhiskyNet által rendezett Bar Show-n beszélgettünk Shane Tusuppal a 2023 márciusban debütált DMND ginje kapcsán.

VINCE: Nem szokatlan számodra ez a környezet az uszodák világa után?
SHANE TUSUP: Egyáltalán nem, hiszen a DMND London Dry Gin a vállalkozásaim egyike. Szeretem a kihívásokat, és természetesen itt is a legjobbra törekszem, ezen dolgozunk munkatársaimmal. Mindig kell valami, ami motivál, és amiben a legjobb akarok lenni. Tulajdonosként a DMND imázsáért is felelek. A kezdetektől részt vettem az arculat és az ízharmónia kialakításában. Túlzás nélkül mondhatom, ginünk karaktere az én ízlésemet, elképzelésemet tükrözi.

VINCE: Nem zavar, hogy itt nem lehet olimpiai érmeket nyerni?
SHANE TUSUP: Nem az számít, hogy olimpiai bajnok vagy-e, vagy sem. Ha az élet bármely területén kitűnően teljesítesz, az éppúgy elismerésre méltó, mint ha nagy versenyeket nyersz és a dobogó legmagasabb fokán állsz. Alapjában véve teljesítménycentrikus vagyok és annak rendelek alá mindent, hogy amit eltervezek, az a legjobban sikerüljön.

VINCE: A DMND még fiatal márka. Mi lehet a sikere titka?
SHANE TUSUP: A London Dry Ginünk titka a kiváló minőségű alapszesz, a friss citrusok és a valódi fűszerek, gyógynövények lepárlásával való ízesítés. Azt szeretnénk, ha a DMND egyre népszerűbb lenne, és megfelelő helyen szerepelne a népszerű ginek között. Nem tartalmaz mesterséges összetevőket és nincs szükség cukrozásra az eltarthatósághoz. Nem adható hozzá szín vagy íz a párlás után. Bebizonyítottuk, hogy a neve ellenére nem csak Londonban készülhet jó London Dry Gin. Ezért is különleges a Skóciában lepárolt, de magyar alapanyagú párlatunk. Ez az elegáns ital magában is fantasztikus ízélményt nyújt. Kóstolásakor hosszan érezzük a boróka, a citrus és a fűszerek finom összhatását, amit a fahéj jellegzetes íze zár. Az ital selymessége kedvet csinál a tisztán kortyoláshoz, de remek alapja lehet egy klasszikus gin-toniknak vagy más koktélnak. Filozófiánk: Több gin, kevesebb tonik.

Szerző: Török Ferenc
Címlapfotó: KávéBár Bazár