Van egy élelmiszerünk, amiből nem javasolt fagyasztottat venni
A fagyasztott élelmiszerek vásárlása kényelmesebb, megfizethetőbb és sokszor ugyanolyan finom, mint a friss. De nem mindig!
A fagyasztott brokkoli egy krémes brokkolis tésztához vagy egy házi leveshez is kiválóan használható. A fagyasztott karfiol szintén alapétel lehet a háztartásban, a fagyasztott kockára vágott burgonya pedig egy kiadós hétvégi villásreggeli remek alapja.
Létezik azonban egy zöldség, amivel kivételt kell tenni. Ez a sötét leveles zöld nem más, mint a spenót – derül ki a Hamu és Gyémánt minapi cikkéből. Miközben táplálkozástanilag nincs különbség a két változat között, a friss egészen más élményt ad a fagyasztott változathoz képest. A levelek ropogása, zöld illata egy nagy plusz az elkészült életben. Aki nem hiszi, járjon utána!
Címlapfotó: Mishaal Zahed / Unsplash