Szereted a nyarat? Lesd meg a 2022-es férfi rövidnadrág trendet!

2021. november 07.

A nyár egyik alapdarabja rövidnadrág, ami minden szekrényben alapkellék a melegebb hónapokban. Nem mindegy azonban, hogy mikor és mivel viselsz rövidnadrágot, ugyanis nem való akármilyen alkalomra, emellett egészen eltérő hatást tud kelteni két különböző stílusú rövidnadrág, de akár ugyanaz a darab is, ha mást veszel fel hozzá. Mutatjuk, melyek a legmenőbb férfi rövidnadrágok a 2022-es nyáron, és hogyan érdemes viselni őket!

Mikor hordhatsz rövidnadrágot?

Alapvetően érdemes tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a rövidnadrág mindenképpen informális viselet. Azaz nincs az a helyzet, amikor egy elegáns alkalomra megfelelő lenne a rövidnadrág. Sajnos a protokoll a férfiaknak csak hosszúnadrág viselését engedélyezi, még a legnagyobb melegben is.

Munkahelyre ezért akkor válassz rövidnadrágot, ha nálatok nincs dresszkód, nem kell ügyfelekkel találkoznod, mindenki lazán öltözik és azt vesz fel, amit akar. A rövidnadrágot mindenképpen hagyd meg informális keretek között – ilyenkor viszont bármilyet választhatsz, a kínálat meglehetősen széles itt is: https://www.bolf.hu/hun_m_Ferfi-ruhazat_Rovidnadragok-8485.html.

Melyek az idei nyár legmenőbb férfi rövidnadrágjai?

  • A farmer rövidnadrágok 2022 nyarán is hódítani fognak. A farmer valódi örökzöld, meglepő lett volna, ha az idei trendből bármilyen formában kimarad. Érdemes azonban kiemelni a farmer rövidnadrágok közül a fehérített farmert, ami Különösen nagy népszerűségnek örvend az idei trendben. Ha teheted ig nem viseltél fehér farmer rövidnadrágot, akkor ideje beszerezni Egy két ilyen darabot is.
  • Amennyiben szeretnél egy fokkal elegánsabb lenni, vékony vászon anyagból készült rövidnadrággal is találkozhatsz, amik gyakorlatilag olyanok, mint az öltönynadrágok rövid változatait. Inggel párosítva egészen kifinomult hatást keltenek, de továbbra is hangsúlyoznánk, hogy olyan helyekre, ahol tényleg elegáns megjelenés elvárt, ezek sem megfelelőek.
  • Természetesen a hagyományos, vászon rövidnadrágok is széles választékban érhetők el, a legkülönbözőbb színekben, fazonokban, illetve hosszal. Ezek kényelmes, leginkább pólóval jól kombinálható rövidnadrágok, amíg tökéletesek a nyári szabadidős programokra.
  • Ha szeretnéd hangsúlyozni a holiday életérzést, akkor választhatsz élénk színű, pálmafa mintás, feliratos, és egyéb, harsányabb rövidnadrágokat is. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek tényleg a nyaralás alkalmával, a vízpartra való darabok, egyéb felhasználása nem igazán javasoltak. A fent említett koncepcióban azonban kiválóan fel tudják dobni a hangulatot egy laza inggel hordva – akár papuccsal.

Mit vegyél fel a rövidnadrághoz?

Természetesen az is fontos kérdés, hogy mivel viseld a rövidnadrágot.

A meleg miatt adja magát a papucs, illetve a szandál, ezek azonban szintén olyasmik, amik leginkább a strandra megfelelőek, vagy a nyaralás során egy nyáresti sétához. Ha a városban mászkálsz, akkor mindenképp zárt cipő javasolt, ami azonban nem túlságosan meleg.

Az espadrilles éppen megfelel ezeknek a kritériumoknak: tökéletes a meleg nyári napokra, hiszen csak annyira zárt, amennyire muszáj, hagyja szellőzni a lábat.

A stílusos rövidnadrág-viselés egyik legfontosabb része, hogy mivel kombinálod a nadrágot, így az olyan kiegészítőkre is fordíts kiemelt figyelmet, mint például a cipő!