Hogyan fogyjunk le a problémás testrészeken?

2021. november 07.

A tél véget ért és végre beköszöntött a tavasz. Lehet, hogy fel sem tűnik, de közeleg a nyár, és vele együtt az idő, amikor ledobjuk magunkról a meleg felsőruházatot. Ezeket felváltják a trikók, szoknyák, ruhák, rövidnadrágok, majd a fürdőruhák. Először ez szinte egy álomnak tűnik, de aztán jön a kijózanodás. A nyári ruhák általában könnyűek, gyakran testhezállók és felfedik a testet. Ez azonban kiemeli a test tökéletlenségeit is, különösen a problémás területeken. Mit tehetünk ilyenkor?

Mindannyiunknak van egy olyan testrésze, amivel nem vagyunk teljesen elégedettek.

Nem hiszem, hogy van olyan nő, aki teljesen elégedett lenne az alakjával. Mindenkinek van valamilyen tökéletlenség a testén, vagy legalábbis ezt gondoljuk. Van, aki a hasával, míg mások a csípőjükkel, a combjukkal vagy a vádlijukkal nem elégedettek. Ezek mind olyan problémás területek, ahol a felesleges zsír lerakódik. Szeretne megszabadulni tőle, de nem tudja, hogyan? Tanácsot adunk Önnek, hogy a csípőn kívül hogyan fogyhat más testrészeken is.

1. tipp: Kezdje az étrend megváltoztatásával

Erre valószínűleg már Ön is gondolt. Reggel felkel, belepillant a tükörbe, és szán néhány percet a szépségápolásra. Közben arra gondol, hogy ilyen testsúllyal mégsem mehet az emberek közé, egyszerűen szüksége van valamilyen kiigazításra. Észre sem veszi és mindez sok percet igénybe vesz, a reggelizésre pedig már csak nagyon kevés ideje marad.  Örül, ha legalább a gyermekei reggelijét győzi elkészíteni. Ezért csak gyorsan bekap valamit, ami a keze ügyébe kerül.

Ilyen módon azonban nem szabadul meg a súlyfeleslegétől. Először is szánjon időt a reggelire, hiszen az étkezés terén ez az egész napnak az alapja. Ne feledkezzen meg azonban a délelőtti és délutáni uzsonnáról, ebédről, vacsoráról sem. Gondoljon arra is, hogy milyen ételeket fogyaszt.

A zöldségeknek és gyümölcsöknek az étrend részét kell képezniük, a makrotápanyagoknak pedig szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat kell tartalmazniuk. Rendkívül fontos azonban, hogy ezek milyen arányban vannak jelen az étrendben. Normál körülmények között aránylag sok szénhidrátot viszünk be a szervezetbe, különösen egyszerű szénhidrátokat, amelyek gyors energiaforrást jelentenek. Azok, amelyeket nem fogyasztunk el, elraktározódnak a szervezetben, és a szervezet alkalomadtán ebből merít energiát.

Aki azonban fogyni szeretne, annak csökkentenie kell a szénhidrátbevitelt, és fehérjével kell helyettesítenie azt. A szervezet így nem fogja többé a szénhidrátokat energiaforrásként használni, hanem a saját zsírraktárait kezdi felhasználni, ezáltal Ön fogyni fog.

szőke nő poharat tart a kezében, körülötte gyümölcsök
Fotó: Nina Buday / Shutterstock.com

2. tipp: Tornázzon az egész testére kiterjedően

Akár a hasáról, a csípőjéről, a combjáról vagy a vádlijáról szeretne fogyni, soha nem szabad csak egy adott területet edzenie. Ahhoz, hogy eredményt érjen el, az egész testét tornáztatnia kell. Összetett gyakorlatokat végezzen, amely a nagy izomcsoportokra is kiterjed. Nagyobb energiafelhasználást és kalóriahiányt fog elérni, aminek köszönhetően fogyni fog.

És most lesz itt az ideje, hogy a rendszeres mozgást is napirendre tűzze. Ehhez semmiképpen sem kell rögtön az edzőterembe rohannia, kezdje el úszással, jógával, élénk sétával vagy kerékpározással. Fokozatosan növelje a terhelést, és egy idő után talán még edzőterembe is elmehet.

3. tipp: Ne feledkezzen meg az alvásról

A regeneráció rendkívül fontos a szervezetünk számára, és a legjobb, ha éjszaka, alvás közben történik. De ennek jó minőségű és zavartalan alvásnak kell lennie. A test elégedett lesz, és fokozatosan abbamarad az összes zsírlerakódás, amitől szeretett volna megválni.

4. tipp: Tartsa be az ivási rendet

A megfelelő és rendszeres ivás rendkívül fontos – gondolta volna, hogy ez a fogyásra is hatással van? A víz ugyanolyan laktató lehet, mint az étel, ráadásul felpörgeti az anyagcserét, és a szervezet a hatására jobban fogja égetni a zsírokat. Ezenkívül a test főleg vízből áll, és annak hiányát visszatartással oldja meg, ami a derékban és más részeken tükröződik. Részesítse előnyben a tiszta vizet és a teákat, viszont kerülje az édesített üdítőket és a szeszes italokat.

Címlapfotó: P Stock / Shutterstock.com