A 15 perc alatt elkészíthető 2 összetevős házi keksz az új őrület

2023. március 06.

Ennél egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb házi keksz még nem igen készült. Nem csoda, hogy nagy sikere van mindenhol, ahol asztalra kerül.

Az Easy Drop Biscuit abba a kategóriába tartozik, amit sokan tuti receptnek neveznek. Egy mindig teli találatnak számító házi keksz, amit egy pillanat alatt bárki megsüthet néhány hozzávalóból.

A szóban forgó sütemény mindössze két hozzávalóból készül: sütőporral kevert lisztből és tejszínből. A sikerhez a kulcs az itthon is egyre több helyen kapható, sütőporral kevert liszt. Mivel az már eleve tartalmazza a sütőport és a sót, így nem kell összekeverni semmilyen száraz összetevőt. A tejszín biztosítja a szükséges folyadékot (és zsírt). Az elkészítéshez csak addig kell a keverni őket, amíg egy jó állagú tésztát nem kapunk – írja a King Arthur Baking.

A keksz tésztáját egy egyszerű képletet követve állíthatjuk össze: súly szerint egyenlő rész liszt és tejszín, vagy térfogat szerint két rész liszt és egy rész tejszín.

Más kekszekkel ellentétben itt nincs sodrás, hajtogatás vagy vágás. A bekevert tésztát össze kell tetszés szerinti nagyságú és formájú darabokban bele kell helyezni a sütőpapírrral betakart edénybe. Közepes hőmérsékleten nagyjából 10 percig kell sütni, ami azt jelenti, hogy az egész folyamat alig több mint negyed órát vesz igénybe. Az így kapott kekszek puhák és lágyak – inkább süteményszerűek, a tejszínnek köszönhetően pikáns ízzel rendelkeznek.

Az Easy Drop Biscuitet az egyik legolcsóbb snack. A King Arthur Baking számításai szerint 12 darab otthon készített süti, 1,72 dollárba (körülbelül 600 forint) kerül, így tehát egy darab bekerülési költsége nagyjából 50 forintot kóstál.

A bombabiztos recept még tovább variálható. Mehet bele akár bacon, cheddar sajt és metélőhagyma, az igazán bátrak pedig kolbász és kockára vágott alma kombinációját is megkóstolhatják

Ez a keksz borkorcsolyának is kiváló, ezt a pezsgőt mindenképpen ajánljuk mellé kipróbálásra.

Címlapfotó: Alexandra Kusper / Unsplash