A Közel-Kelet ízei a Duna-korzón

2022. október 07.

Már gyönyörű dunai panorámájával levesz a lábáról a InterContinental Budapest ARZ libanoni étterme. Az autentikus libanoni fogások tökéletes választásnak bizonyulnak üzleti vendégek, romantikus vacsorára vágyók és a családi ebédre érkezők számára egyaránt.

2022 augusztusában igazán impozáns helyszínen zajlott a Vince Magazin havi tesztje, ahol osztrák borok kerültek terítékre. A Duna-parton üldögélni már önmagában is felemelő, de ha közben a kétezer év alatt csiszolódott libanoni konyha illatos, aromás fogásait kóstolhatja az ember (ez esetben természetesen szigorúan a teszt után), az már igazán fenomenális élmény.

Fotó: Balkányi László

Az InterContinental Budapest ARZ libanoni éttermében akár csapatépítő tréningnek is felfogható egy étkezés. A legjobb nagy társasággal érkezni, mert a közel-keleti kultúra megkívánja a közös, egymással megosztott falatozgatást. Sok, picike tál előétel, hideg és meleg mezze friss fűszerekkel, majd grillen sütött bárány és csirke füstös zamatokkal, végül pedig rózsavizes, pisztáciás desszert. Különösen jó dolgunk volt, hiszen nem csak a teszthez kaptunk tökéletes helyszínt, kedves és kifogástalan kiszolgálást, hanem utána ízelítőt is Yahya Khadaro, az étterem executive séfje autentikus válogatásából.

Yahya Khadaro, az étterem executive séfje
Fotó: Balkányi László

A zsűri fantasztikusan érezte magát, ez persze a kóstolt borokra adott pontokat nem befolyásolta. Ha a teszt helyszíne mellett annak eredményére is kíváncsi vagy, szerzed be a Vince Magazin szeptemberi lapszámát.

ARZ LIBANONI ÉTTEREM az Intercontinental Hotelben

Fotó: Balkányi László

Cím: 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 12-14.

Web: arzrestaurant.hu

Az étterem menüje ITT.

(támogatott tartalom)
Címlapfotó: Balkányi László