Azonnal a diétázók kedvence lett ez a finomság, nem véletlenül
Alacsony kalória- és szénhidráttartalma miatt a fogyókúrázók és a szénhidrátcsökkentett étrendet követők egyik kedvenc élelmiszere lett.
Az utóbbi évek egyik legnagyobb slágere a konjak tészta, amely a kelet-ázsiai konjak növény (Amorphophallus konjac) gumójából készül – olvasható az agroinform.hu oldalon. Mint írják, a „szénhidrátmentes” megnevezés ugyan némileg félrevezető, hiszen tartalmaz szénhidrátot, annak nagy része emészthetetlen rost formájában van jelen.
A konjak tészta fő összetevője a glükomannán, amely nagy mennyiségű vizet képes megkötni, így fogyasztása után hosszan tartó teltségérzetet biztosít. Alacsony kalória- és szénhidráttartalma miatt a fogyókúrázók és a szénhidrátcsökkentett étrendet követők egyik kedvenc élelmiszere lett.
A konjak tészta íztelen, átlátszó és kissé zselés állagú, így könnyen átveszi a különféle szószok ízét. Azonban fogyasztása során figyelni kell a megfelelő folyadékbevitelre, különösen ha por vagy kapszula formájában kerül a szervezetbe, mert kevés vízzel fogyasztva gélszerű masszát képezhet, ami fulladást vagy bélelzáródást okozhat.
Címlapfotó: Look Studio / Unsplash