Az egyik legfinomabb sütés nélküli sütemény pár perc alatt kész!
Kakaó, gyümölcs, kókusz. és még pár apróság Csak össze kell gyúrni őket és már kész is az egyik legjobb sütés nélküli sütemény.
Nyers brownie? Elég jó hangzik. Ez a finom csokis desszert gluténmentes és vegán, ráadásul kevesebb mint 20 percnyi munkát és nulla sütési időt igényel. Broma Bakerynek a kitchn által megosztott receptjében alternatív összetevőket használ, hogy garantáltan minden diétának és étrendnek megfeleljen. Többek között pörkölt sótlan dióval, mandulaliszttel, kókuszkrémmel, magozott datolyával és juharsziruppal éri el mindezt.
A recept alapanyaglistája eltér a megszokott brownie-étól, tartalmaz néhány meglepő elemet. Érdemes a lehető legjobb minőségű cukrozatlan kakaóport beszerezni hozzá, mert ettől lesz a nyers sütinek olyan lehengerlő az íze. A recept ajánlja az eszpresszópor hozzáadását is, ami kihangsúlyozza majd a kakaós ízt. (Kávéporral itt mutattunk egy másik isteni süteményt.)
Vegán brownie, a sütés nélküli sütemény
Hozzávalók a brownie-hoz
- 150 gramm pörkölt, nem sózott dió
- 500 gramm aszalt datolya
- 100 gramm jó minőségű kakaópor
- 25 gramm mandulaliszt
- 3 teáskanál juharszirup
- 1 teáskanál vanília kivonat
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál eszpresszó kávépor
Hozzávalók a bevonathoz
- 225 gramm tört étcsokoládé
- 240 gramm kókuszkrém
Így készül
A vegán brownie nagyon egyszerűen elkészíthető a recept alapján, de annál ízletesebb. A sütikockák elkészítéséhez először a diót kell finomra darálni a datolyával együtt egy konyhai robotgépben. Ezután következik a kakaópor, a mandulaliszt, a juharszirup, a vaníliakivonat, a só és opcionálisan az eszpresszópor hozzáadása. A hozzávalók sűrű tésztává gyúrása „pépesítéssel” történik, a végső lépés pedig a massza bélelt tepsibe töltése. Ezt követően a tepsit ajánlott legalább egy órára a hűtőbe tenni.
A fényes bevonat ugyanilyen egyszerűen elkészíthető az alábbi lépések követésével. Először a kókusztejszínt kell forráspontig melegíteni, majd hozzáadni az apróra vágott csokoládét, végül 5 perc állás után olvadásig keverni. Ezután ajánlott addig verni a habot, amíg világosabb színű és sűrűbb nem lesz. A lefagyasztást követően kívánt feltétekkel díszíthető a süti teteje, és máris készen áll a harapásra.
Címlapfotó: Annie Spratt / Unsplash