A vodkás gumicukor 10 perc alatt elkészíthető otthon!
A vodkával és egyéb alkohollal ízesített gumicukor manapság nagyon divatos. Egy apró trükkel jelentősen egyszerűsödik az elkészítése.
Régóta nagy divatja van a házi készítésű vodkás gumicukroknak. Egyetlen baj van velük: elkészítésük a nulláról napokig tarthat és nem árt hozzá némi konyhai ismeret. Éppen ezért kevesen szoktak neki állni. Szerencsére létezik másik megoldás. A cakejournal.com oldal a minap mutatott egy még jobb receptet. Mindössze 10 perc előkészítést igényel és utána is legfeljebb egyetlen napot kell várni és már fogyasztható is a vodkás gumicukor.
Vodkás gumicukor egyszerűen
Két lehetőség van a vodkás gumicukor előállítására. Hosszabb a bevezetőben említett út, vagyis ha az ember maga állítja elő magát a gumicukrot is. Ennél jóval egyszerűbb, ha csak beáztatjuk a boltban vásárolt édességet. A gumicukor zselésítő anyag magába szívja az alkoholt, ha eleget várunk, akár az eredeti duplájára is nőhet a méret.
Mire lesz szükség hozzá?
Mindenképpen jó minőségű vodkát kell választani, a rossz vodka nemcsak kidobott pénz, de még a gumicukrot is tönkreteszi azzal, hogy rossz ízt ad neki. Az is jó, ha ízesített a vodka, egy vaníliás vagy mangós például kifejezetten jó választás. Természetesen a gumicukor is legyen jó minőségű, ellenkező esetben eláztatva kásássá válik, ami nem olyan kellemes érzés a szájban.
Így készül
- Helyezzük a gumicukrokat egy nagy tálba.
- Öntsünk rá annyi vodkát, hogy teljesen elfedje.
- Ne tegyünk a tálra fedőt, így hagyjuk a gumicukrokat 24 órán át ázni szobahőmérsékleten. (Ha kevésbé intenzív vodkaízre vágyunk, csökkenthetjük az időt.)
- Miután kivettük a gumicukrokat a vodkából, csepegtessük le őket egy rácson. Egyesével tegyük őket a rácsra, kellő távolságban, hogy ne ragadjanak össze.
- Miután megszáradtak, máris fogyaszthatók. (És így már tárolhatók ömlesztve.)
A vodka természetesen nem csak a gumicukrot dobja fel. Korábban írtunk már egy receptgyűjteményt, ahol azt mutattuk be, a különböző alkoholokat milyen receptekben lehet “elsütni”. A felsorolásból természetesen a vodka sem hiányzott, egy kiváló tésztaételbe került bele.
Címlapfotó: Dmitry Dreyer / Unsplash