Zene a présházban, sztárséfek a macskakövön: jön Magyarország legegyedibb fesztiválja

2023. április 16.

Magyarország egyik legtitkosabb ékszerdoboza májusban ismét várja a zene, a bor és a gasztronómia iránt érdeklődő vendégeket.

Az alábbi írás a 2022-2023-as Vince cikkíróversenyére érkezett. Ezúton is gratulálunk a szerzőnek!

Ha nem láttunk még utcazenészt egy présház erkélyéről koncertet adni, vagy hallgattunk slam poetryt borozgatás közben, akkor ott a helyünk Miskolcon 2023. május 11-13. között a Borangoláson!

A Bükki borvidék legnagyobb szakmai eseményének, mely az évek során országos szintre nőtte ki magát (elnyerte a Minősített Fesztivál díjat is), a Miskolc város szívében található Avasi pincesor ad teret, ahol ma is több mint 700 pince található.

A 2022-ben jubilált eseménysorozaton 84 borász képviselte magát több mint 50 nyitott pincében. A kísérő falatokat az ország minden pontjáról érkező food truckok vagy az ideiglenesen a pincék teraszaira költöző sztárséfek alkotásai biztosítják. A hangulatot a macskaköves utcákon a zenei es kulturális kavalkád színesíti. Emellett számos programmal kedveskednek a családos borkedvelőknek, de a rendezők nagy figyelmet fordítanak a jótékonykodásra és az állatbarát borangolókra is.

Ha mindez nem lenne elég, számos lehetőség nyílik a Bükki borvidék felfedezésére. Ehhez nyújt segítséget a Szövetség a Bükki Borvidékért, melynek honlapján sok más fontos információ mellett megtaláljuk a pincészetek saját borkóstolóit. 

Természetesen a miskolci éttermekben is találkozhatunk helyi borokkal vagy egy kis kirándulással egybekötve gyöngyszemekre lelhetünk Miskolc környékén is.

Egyszóval ha igazi gasztro- és kultúrélményekre vágyunk egy különleges helyen, látogassuk meg a Bükki Borvidéket május 11-13. között…vagy előtte…vagy utána.

Szerző: Hölcz Eszter
Címlapfotó: Michael Bautz / Unsplash