5 kihagyhatatlan bár a magyarok egyik kedvenc városában

2023. június 17.

A fényképek magukért beszélnek: 5 szó szerint lélegzetelállító bar a magyarok egyik kedvenc városából.

Londont – kissé viccesen – szokták Magyarország 5. legnagyobb városának nevezni. Becslések szerint ugyanis 170 ezer magyar ér a brit fővárosban, ez pedig tényleg a legnagyobb közösség Budapest, Debrecen, Szeged és Miskolc után. Ha ehhez még hozzávesszük az a több ezer magyar turistát, aki minden évben célba veszi Londont, tényleg kijelenthetjük, hogy az egyik kedvencünkről van szó. Nekik is kedvezve gyűjtöttük össze a Big 7 segítségével a 5 legtrendibb londoni rooftop bart, ahol szinte szó szerint a felhők között koktélozhatunk.

Jin Bo Law

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jin Bo Law Skybar (@jinbolaw_skybar) által megosztott bejegyzés

A Jin Bo Law az egyik legnépszerűbb tetőtéri bár a városban, és ennek megvan az oka. A Dorsett City Hotel 14. emeletén ülve pazar kilátás nyílik a Shardra, a Gherkinre, a Tower Bridge-re, a Walkie Talkie-ra és még sok más londoni nevezetességre. Nemcsak a kilátás pazar, az aranytükrökkel és sötét márvánnyal díszitett lenyűgöző bárrész is ámulatba ejti az embert. Az ázsiai ihletésű bárban az összes keleti kedvencet felszolgálják, de a klasszikus italokat is kreatív módon dobják fel.

Sushi Samba

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

SUSHISAMBA (@sushisamba) által megosztott bejegyzés

Nem meglepő, hogy Londonban található Európa legmagasabban fekvő tetőtéri bárja, a Sushi Samba. A brit főváros felett a 38. emeleten magasodó vendéglátóhely kétségkívül London egyik legcsábítóbb rooftop bárja. Az ember itt könnyedén elveszhet a városra nyíló panorámában, miközben koktélokat, japán söröket vagy éppen szakét kortyolgat. A hely nem olcsó,  de egyszer érdemes kipróbálni, kiváló helyszín egy különleges estéhez.

Netil 360

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

East London's Rooftop (@netil360) által megosztott bejegyzés

A Netil 360-ból nem meglepő módon 360 fokos kilátás nyílik a városra. A Hackney nevű negyed eleve a város egyik legmenőbb környéke, a Netil 360 pedig a hab a tortán. Ez nem egy elegáns tetőtéri bár, de annál népszerűbb, főleg a laza hangulat és a kiváló kilátás miatt. Egy szó mint száz: itt az ember úgy is ki tud kapcsolódni, hogy a bankszámlája nem apad le teljesen az este végére.

Dalston Roof Park

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Dalston Roofpark (@dalstonroofpark) által megosztott bejegyzés

Bár a tetőtéri bárok közül nem innen nyílik a legjobb kilátás, a Dalston Roof Park egy vibráló és kreatív hely, tökéletesen visszaadja a városrész hangulatát, ahol található. A Dalston Roof Park pop-up koktélbárként kezdte a „pályafutását”, majd kedvelt rendezvénytérré fejlődött. Érdemes megkóstolni az itt kínált street foodokat és az ízletes koktélokat is.

Radio Rooftop

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ME London Radio Rooftop (@radiorooftoplondon) által megosztott bejegyzés

A Radio Rooftop London egyik legikonikusabb tetőtéri bárja. A város számos fontos nevezetessége tökéletesen látható innen. Bár a kilátás a vendéglátóhely fő vonzereje, az idelátogatókat nem kevésbé csábító ételekkel, DJ-vel és kiváló itallappal is várják.

Címlapfotó: Kit Suman / Unsplash