Siessünk! Március 31-én bezár az egyik legnépszerűbb vidéki magyar étterem
Az évek során ínyencek ezrei zarándokoltak el a vidéki magyar településre kizárólag az étterem miatt.
2025. február 28-án került ki a móri Öreg Prés Étterem Facebook-oldalára az alábbi közlemény:
Kedves Vendégeink, Barátaink, Támogatóink!
Nehéz szívvel, de hálával telt szavakkal szeretnénk megosztani Veletek a hírt: 4 hét múlva az Öreg Prés Étterem március 31-én az általunk üzemeltetett formában bezárja kapuit.
2021 januárjában vettük át az étterem kulcsát és azóta együtt éltük meg VELETEK a gasztronómia örömeit, a közös pillanatokat, az ünnepeket, a hétköznapok apró csodáit. Az elmúlt négy év tele volt ízekkel, élményekkel, kihívásokkal, fejlődéssel és rengeteg szeretettel. Megannyi vendéget láttunk vendégül, számtalan eseménynek adtunk otthont és a legnagyobb elismerések között tarthatjuk számon szakmai sikereinket – köztük a Michelin Guide ajánlást, amely hatalmas büszkeség számunkra.
Hálásak vagyunk Nektek, hogy velünk tartottatok ezen az úton. A vendégeink nélkül mindez nem lett volna lehetséges. Köszönjük a támogatásotokat, a visszajelzéseiteket, a mosolyaitokat, a hűségeteket! Köszönjük a kollégáinknak, hogy szenvedéllyel, elhivatottsággal és fáradhatatlan energiával dolgoztak minden nap azért, hogy az Öreg Prés több legyen, mint egy étterem – egy hely, ahol otthon érezhetitek magatokat.
Bár az étterem ezen története lezárul, szeretnénk, ha az utolsó hónap nem a búcsúról, hanem az ünneplésről szólna. Márciusban számos izgalmas programmal és különleges ajánlatokkal várunk Benneteket, hogy méltóképp zárjuk le ezt a számunkra fantasztikus fejezetet.
Ünnepeljünk együtt, élvezzük még egyszer a különleges ízeket és teremtsünk újabb szép emlékeket! Köszönjük, hogy velünk voltatok/vagytok, és reméljük, hogy az utolsó pillanatig együtt éljük át mindazt, amiért ezt a helyet szívből szeretjük.
Szeretettel és hálával:
Volenter István és csapata
Öreg Prés történelem
2021-ben Volenter István tulajdonképpen többszörösen tért haza Mórra. Itt született és 1999-ben kezdő szakácsként éppen az Öreg Présben jelentette az első állomást karrierjében. Később dolgozott a székesfehérvári 67 étteremben, Budapesten, Szlovákiában, Olaszországban, miközben többször megmérettette magát a Bocuse D’Or szakácsversenyen versenyzőként majd coachként is. Második Öreg Préses működése során megpróbálta a sváb ételeket meghonosítani az étlapon (Mór sváb település), ám nem járt sikerrel. Mint mondta, rá kellett jönnie, a helyi specialitásokat a családok, ha egyáltalán, akkor otthon főzik és fogyasztják, a távolabbról érkező vendégeket pedig szintén nem érdekelte ez a vonal. Rugalmassága, sikert aratott, hiszen az Öreg Prés ez alatt a pár év alatt az egyik legnépszerűbb vidéki étteremmé nőtte ki magát és idővel a szakmai elismerés is jött. Aki szeretné még egyszer enni egy jót az Öreg Présben, az március 31-ig teheti meg. Azon a napon aztán egy fejezet lezárul.
Címlapfotó: Tim Mossholder / Unsplash