50 romantikus étterem a világból: kettő nagyon fog tetszeni a magyaroknak!

2023. február 11.

Sziget, hegy, erődítmény. Romantikus étterem válogatásunk láttán a szerelmespárok szinte biztosan útnak indulnak és legalább az egyiket kipróbálják.

A Big 7 Travel oldal állított össze listát a világ 50 legromantikusabb étterméről. A teljes lista az ő oldalukon böngészhető. Mi a három dobogóst, valamint a 18. helyezettet mutatjuk be. Utóbbit azért, mert akárcsak a bronzérmes, közel van, így Magyarországról is ki lehet ruccanni oda egy romantikus hétvégére.

1. Ambrosia Restaurant (Szantorini, Görögország)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

V.I.P Ambrosia Restaurant (@ambrosiarestaurantsantorini) által megosztott bejegyzés

Az Égei-tengeren található Szantorini az egyik leggyönyörűbb görög sziget. A lokáció igen népszerű szerelmespárok körében, akik a romantikus naplementék és a gyönyörű táj miatt özönlenek ide. Így nem meglepő, hogy Szantorini egyik étterme, az Oia nevű faluban, a Caldera szikla tetején található Ambrosia került a 2023-as év legromantikusabb éttermeit rangsoroló lista élére.

2. Kanoun (Atlasz-hegység, Marokkó)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kemi ~ Wells Luxury Travel (@kemiwells) által megosztott bejegyzés

Ez a marokkói étterem biztosan leveszi a látogatót a lábáról. Nem más építtette és tervezte, mint a Virgin Csoport milliárdosa, Sir Richard Branson. A marokkói Kasbah Tamadot nevű hotelben található Kanoun a fényűzés és a pompa megtestesítője, itt minden a luxusról szól. Az ember könnyedén élvezheti az al fresco étkezési élményt a helyben készült hagyományos ételek széles választékával, amit marokkói borok kísérnek. A különleges étlapon olyan finomságok szerepelnek, mint a báránycomb tangia stílusban, a marhahús entrecote és az Asni almás lepény.

3. Nautika étterem (Dubrovnik, Horvátország)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nautika Restaurant (@nautikarestaurant) által megosztott bejegyzés

A magyarok körében régóta népszerű Horvátország. A szomszédunk nemzetközi imázsának viszont egyértelműen jótt tett a Trónok harca című világhírű sorozat filmes változata, hiszen számos jelenetet vettek fel a különböző horvát szigeteken.

A Nautika étterem a festői tengerparton, Pilénál található, ahol minden az eleganciáról szól. Autentikus helyi ízekkel és jellegzetes ételekkel találkozhatunk a vendéglátóhelyen. Az étterem rusztikus, régies bájt áraszt magából, emellett pedig fantasztikus kilátás nyílik Loverijenac és Bokar erődjeire.

A Mario Bunda séf által vezetett mediterrán konyha menüje olyan ételekre helyezi a hangsúlyt, mint a bárány dalmát módra, a Szent Jakab-fésűkagyló és a Zacapa Affogato. Az ételekhez finoman érlelt borokat is választhatunk. Ez a hely olyannyira népszerű, hogy még Akishino japán herceget és hercegnőt, valamint a norvég királyt és királynőt is vendégül látták már.

+1 romantikus étterem a közelben: Alcron étterem (Prága, Csehország)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alcron Restaurant (@alcronrestaurant) által megosztott bejegyzés

Horvátország után a szintén közeli Csehország felé vesszük az irányt. Az Alcron Hotelben található a szóban forgó prágai étterem, amely az 1900-as évek elejének stílusát ötvözi a kreatív konyhával és a meleg és barátságos légkörrel.

A díjnyertes cseh konyha és a világszínvonalú vendégszeretet teszi ezt a helyet térségünk egyik kulináris gyöngyszemévé. A Big 7 Travel ötvenes listájának 18. helyét foglalja el.

Címlapfotó: Albert / Unsplash