Vince Slowlife hétvége: megérkezett az első kóstolósor

2024. május 13.

A tavalyi év egyik legsikeresebb Vince rendezvénye idén is felejthetetlen kikapcsolódást és élményeket ígér.

2023 egyik legsikeresebb rendezvénye, a Vince Slowlife hétvége idén is visszatér! Pezsgős reggelik, ínycsiklandó helyi ételek, minőségi borok, rusztikus környezet, csend, természet, igényes társaság, felejthetetlen közösségi élmények és egy cseppnyi dolce vita – ezek várnak mindazokra, akik a párjukkal együtt beneveznek a Vince Slowlife hétvégére, a lelassulás és minőségi hedonizmus jegyében! Erre egészen pontosan 2024. június 7-9. között keríthetünk sort és már azt is tudni lehet, hogy a Vince Slowlife ezúttal a Káli-medencét „veszi be”.

A 2 éjszaka szállásról a Mandilla Hotel gondoskodik és már az is biztos, hogy 2 pincelátogatás is program részét képezi. Közülük az egyik a hazai pályán versenyző, vagyis a Káli-medencében borokat készítő Káli Kövek borászat. Hozzá a Vince Slowlife résztvevői június 8-án szombaton délután térnek be egy tapas ebéddel egybekötött borkóstolóra.

Szabó Gyula, a Káli Kövek Borászat motorja 6 gyerekes családapa. Két és fél hektáron gazdálkodik saját területen a Káli-medencében, de a környékbeli termelőktől is vásárol fel szőlőt. Igyekszik olyan borokat készíteni, melyek a szőlőfajta jellegzetességei mellett hitelesen mutatják be a Káli-vidék sajátos, minerális ízvilágát.

A borsor, amivel Szabó Gyula várja a Vince Slowlife vendégeit, a következő lesz:

  • Frizzante Pinot-gris-Furmint 2023 (üdvözlő ital)
  • RIZLING Rajnai-Olasz 2023
  • Balatonhenye Chardonnay 2022
  • Szentantalfa Rajnai rizling 2021
  • Szentbékkálla Pinot noir  Hordós Rosé 2022
  • Karmazsin Kékfrankos- Cabernet franc 2022

Szerintünk már ez alapján mindenképpen érdemes jelentkezni a Vince Slowlife hétvégére. Annál is inkább, mert korlátozott a helyek száma, ráadásul napról napra fogynak a szabad helyek. Aki kedvet kapott, az esemény oldalán tud jelentkezni, illetve további információkat is kaphat erről a valóban páratlannak ígérkező lelazulós hétvégéről.