A 7 legtökéletesebb karácsonyi ajándék kávérajongóknak!

2022. december 12.

Sokak számára a kávé több, mint egy napindító koffeinfröccs – igazi szenvedély.  A kávé szerelmeseit érdemes meglepni valami különlegességgel az ünnepi szezonban. Íme a 7 legjobb karácsonyi ajándék kávérajongóknak!

Kávémérleg

A kávé pontos kiporciózása a tökéletes kávé akapja. Az OXO precíziós kávémérlege könnyen fejleszti bárki kávéfőző rutinját. Beépített időzítőjével és 0,1 grammos pontosságával ez a mérleg remek meglepetés lehet.

Biocaf-termékek

A kávéolajok könnyen felhalmozódhatnak a kávéfőzőkben, és régi, áporodott ízt kölcsönözhetnek az italnak. A Biocaf géptisztító viszont gyorsan lebontja az olajokat, így a különösen érzékeny nyelvűeknek nem hiányozhat ez a segédeszköz a konyhájából.

De nem csak a makacs olajokkal kell megbirkózni. A víz felmelegítése ásványianyag-maradványokat, vízkőlerakódásokat hagyhat a kávéfőzőben. A Biocaf vízkőmentesítő por (természetes, biológiailag lebomló összetevőkkel) hatékonyan oldja a lerakodásokat, így a kávéfőző gördülékenyen tud működni.

Karácsonyi ajándék a hideg kávé szerelmeseinek

Az érlelt kávék mellett a hideg kávék robbanásszerű terjedése is zajlik a világban. Azoknak, akik inkább a hideg kávét kedvelik, az OXO kifejezetten erre a fajtára kialakított főzője kiváló választás lehet. Nagyszerű ízű hideg kávét készít, emellett könnyen kezelhető és tisztítható.

Bögre az utazásokhoz

A Carter Move bögrét direkt úgy tervezték, hogy a sietős hétköznapokon, utazva is élvezhessük az otthoni, kényelmes kávézás örömét. Könnyen tisztítható kerámia belső, széles száj – minden adott a tökéletes élményhez.

Hőfokszabályozó bögre

A digitális hőmérővel és belső „fűtőtesttel” ellátott Travel Mugnak hála a fogyasztó mindig pontosan tudni fogja, hány fokos a kávéja, ráadásul órákon át a megfelelő hőmérsékleten is tarthatja. Jelentősen drágább, mint egy hagyományos utazóbögre, de tökéletes választás lehet azoknak, akik messzire utaznak, vagy akár ingáznak munkahelyük és otthonuk között.

Chemex üveg kávéfőző

Akit érdekel a pour over (vagyis a papírfilteren átcsepegtetett forró vízzel készülő) kávé készítésének folyamata, valószínűleg sokat ábrándozott már egy ilyen eszközről. Szerencsére nem kell tapasztalt baristának vagy kávészakértőnek lennünk ahhoz, hogy finom és selymes kávét készítsünk a Chemex üveg kávéfőzőjével. Egyszerű használatának és a speciálisan hozzá kifejlesztett papírszűrőknek köszönhetően garantáltan remek eredményt érhetünk el.

Baratza-daráló

A Baratza-daráló egyik legjobb tulajdonsága a konstrukció. Szinte minden mozgó alkatrész könnyen hozzáférhető és cserélhető, így ha valami elromlik, nem kell egy komplett újat vásárolni. Ár-érték arányban az egyik legjobb választás.

Címlapfotó: Nathan Dumlao / Unsplash