Húsvét előtt mindenki látogasson el a Nagycsarnokba!

2024. március 18.

Különleges meglepetésben lehet része annak, aki március végéig ellátogat a budapesti Központi Vásárcsarnokba.

Soós István Borászati Szakközépiskola budafoki tangazdasága mellett a svábhegyi Jókai kert 850 tőkés szőlőültetvénye az egyetlen és egyben utolsó Budapesten belül, ahonnan bort készítenek. A 850 tőkét a Kadarka Kör telepítette 2011-től a ma a Duna–Ipoly Nemzeti Parkhoz (DINP) tartozó telken, a 12. kerület Költő utca 21. szám alatt. Az Anno Istenhegyi Cuvée-ből 2023-ban már a hatodik forgalmi tétel készült el.

A bor 2022-es évjárata a városegyesítés 150. évfordulóján elnyerte a BUDAPEST BORA címet és rangot. Az újjászületett, hajdan híres Budai Vörös 2022-es évjárata Budapest főpiacterének, a Nagycsarnoknak a standján mutatkozik be a közönségnek.

Március 18-28-ig, minden nap 12 és 16 óra között vásárolhatják meg a palackokat Pest és Buda polgárai és természetesen a főváros vendégei – hirdeti a vince.hu oldalnak is eljuttatott sajtóközlemény.

Ha valaki különleges bort szeretne tenni a húsvéti asztalra, mindenképpen látogasson el a Nagycsarnokba (1093 Budapest, Vámház körút 1-3.) és vásároljon pár palackkal az Anno Istenhegyi Cuvée borból!

Címlapfotó: Linda Gerbec / Unsplash