Két otthon elkészíthető koktél, amivel tuti jól indul 2023!

2023. január 03.

Ritka az olyan otthon elkészíthető koktél, ami tényleg csak pár percet igényel, ráadásul isteni finom. Mi két ilyet is találtunk.

A St. Andrea Wine&Skybar az év végén meglepetéssel készült: Veres Péter bartender a téli szezon két kedvenc koktéljának receptjét osztja meg most az érdeklődőkkel. Két valóban otthon elkészíthető koktél recept került terítékre: a megalkotásukhoz nem kell több, mint egy otthoni koktélkészítő alapfelszerelés (shaker, egyszerű szűrő, jégkocka), illetve néhány olyan hozzávaló, amely a delikátüzletekben vagy a nagyobb élelmiszerüzletekben is megtalálható.

A koktélok nem csak szilveszterkor működnek jól: a The Sassy a mélyebb, komoly ízek kedvelőinek szerepelhet a repertoárjában, míg az alkoholmentes The Posh bármelyik baráti találkozó édes fénypontja lehet.

The Sassy – édes pimaszság, arany színekbe zárva

otthon elkészíthető koktél, sárga folyadék átlátszó pohárban fekete háttér előtt
Fotó: St. Andrea Wine&Skybar

Hozzávalók

  • 45 ml Arran singe malt 10 years
  • 5 gr gesztenyeméz
  • 3 dash (csepp) azték étcsokoládé bitter
  • jég

Így készül

  1. Keverjük össze a whiskyt és a gesztenyemézet egy kis idővel a koktélkészítés előtt.
  2. Egy keverőpohárban adjuk hozzá az étcsokoládé bittert is, majd teljesen elegyítsük.
  3. Ha a méz szép, kerek egységet alkot a whiskyvel, adjuk hozzá a jeget.
  4. A hozzávalókat keverjük jól el, úgy, hogy ne legyen vizes az italu. Az italt nagy jégkockára töltsük.
  5. A St. Andrea Wine&Skybarban ezt a koktélt ehető virággal szervírozzákk – ilyet is találunk a nagyobb delikátboltok hűtőpultjában.  

The Posh- alkoholmentes elegancia igazi téli ízekkel

otthon elkészíthető koktél, piros folyadék átlátszó pohárban fekete háttér előtt
Fotó: St. Andrea Wine&Skybar

Hozzávalók

  • 100 ml kékáfonya tea
  • 20 ml citromlé
  • 20 ml vanília szirup 
  • nepáli bors
  • jég
  • kókusz hab: kókuszvíz, citromlé, cukorszirup,

Így készül

  1. Főzzünk egy kékáfonya teát, majd a még meleg teába törjük bele a borsot és hagyjuk állni kb. 10 percet. Ezután szűrjük le ezután egy finomszűrő segítségével.
  2. A szűrt teához adjuk hozzá a citromlevet és a vaníliaszirupot. Egy shaker segítségével rázzuk össze, majd szűrjük jéggel töltött magas pohárba. 
  3. A kókuszhabhoz 300 ml kókuszvizet, 15 gr citromlevet, 65 gr cukorszirupot és 10 gr espuma port elegyítsünk és egy habszifon segítségével nyomjuk az ital tetejére nyomjuk (amennyiben nincs otthon espuma por, ez tojásfehérjével helyettesíthető).
  4. Díszítsük néhány szem friss áfonyával.

Címlapfotó: St. Andrea Wine&Skybar