A Michelin Guide-ban szereplő St. Andrea új menüt mutatott be

2022. november 10.

A St. Andrea Restaurant séfjének, Kollár Endrének új menüje a vadhúsokra és az erdők kincseire fókuszál.

St. Andrea, Michelin Guide díjátadó
Fotó: Michelin Guide

Az első magyar Michelin Guide

2022. november 3. aranybetűkkel került be a magyar gasztronómia történetébe. Idén először ugyanis Magyarország egészéről adott ki étteremlistát (National Selection of Hungary) a Michelin Guide. Ez azt is jelenti egyben, hogy első alkalommal Magyarország is saját önálló kiadványt kapott. Ezt mutatta be a Michelin a szakma, illetve a hazai érintett éttermek képviselői előtt 2022. november 3-án. Az említett Michelin Guide-ba került bele a budapesti St. Andrea Restaurant is, mint ajánlott étterem.

A St. Andrea étteremnek odaítélt Michelin-tányér, annyit jelent, hogy az étterem jó és minőségi ételeket szolgál fel, további vizsgálódás után pedig nagyon jó esélye van a csillagra vagy a Bib Gourmand minősítésre.

Bemutatkozik Kollár Endre új séfmenüje

View this post on Instagram

A post shared by St. Andrea Restaurant (@st.andrea.restaurant)

Az étterem séfje Kollár Endre, – akiről nemrég még maga a Michelin Guide jelentetett meg séfportrét,- most egy új exkluzív Grand Superior menüt alkotott meg, amit a vendégek már meg is kóstolhatnak. „Kollár Endre gyermekkora óta főz, saját bevallása szerint nem akart mindenáron séf lenni, csak azt tudta, hogy egész életében főzni szeretne. Konyhájában a hagyományos ízvilág dominál, törekvése, hogy a csúcsgasztronómia kreatív villanásai mellett vendégei otthonos, komfortos élménnyel vacsorázhassanak, az étterem és menüsora akár heti több alkalommal is biztos választás legyen a vendégkörnek. Endre a fenntartható szemlélet jegyében a szezonalitást és a helyi alapanyagok használatát szem előtt tartva dolgozik, célkitűzése szembe menni a csúcsgasztronómia sokszor pazarló karakterével, így az alapanyagok maximális felhasználására törekszik. A férfias, karakteres ízekkel főző séf ételeiben gyakori a meglepetés: szereti, ha a vendégek egy-egy különleges ízélmény váratlanságával szembesülnek” – szerepel az étterem honlapján. A séf által megálmodott új fogásokat erdőmesék és vad történetek ihlették.

Az új séfmenü az alábbi fogásokat tartalmazza:

View this post on Instagram

A post shared by St. Andrea Restaurant (@st.andrea.restaurant)

AMUSE BOUCHE

SZYOMGA LAZACKAVIÁR

FÜSTÖLT PISZTRÁNG „MILLE-FEUILLE”

KACSAMÁJ

SZARVASGOMBA

FÜRJ MELL

KARFIOL, ZÖLD DIÓ

DÁM BORJÚGERINC

CSICSÓKA, BIRSALAMA

PRE DESSZERT

„ÍGÉRET”

FEKETE MÁLNA, FEHÉR CSOKOLÁDÉ, FENYŐMÉZ

PETITE FOURS

DIGESTIVE AZ ITALKOCSIRÓL 2 cl

A MENÜ ÁRA: 36.500 .-
BOR- ÉS PEZSGŐPÁROSÍTÁSSAL: + 21.500 .-

Címlapfotó: St. Andrea