Tényleg ez a legszebb pezsgős palack a világon?

2022. december 10.

Mindössze 1000 palack készült a most bemutatott Cuvée Karma 2016-ból. Még különlegesebbé teszi az italt, hogy mindegyik pezsgős palack valódi gyémántokkal van kirakva.

Hivatalosan is bemutatták a Cuvée Karma 2016-os évjáratát, a pezsgőt jegyző Victor & Charles pedig nem fogta vissza magát. A pezsgőmárka nem titkolt célja volt, hogy „a világ legszebb pezsgős palackját” hozza forgalomba – derült ki a premierről beszámoló The Drinks Business cikkéből.

Ennek érdekében a Cuvée Karma minden egyes palackját rose gold ón díszítéssel és valódi gyémánt berakással látták el.

Ez az előkelő gesztus szinte el is várható egy olyan cégtől, amelynek központja Antwerpenben, a világ gyémántfővárosában székel. A világ nyersgyémántjainak 84%-a, a csiszolt gyémántoknak pedig az 50%-a a belga városon keresztül halad át. A település régóta a gyémántkereskedők és a csúcskategóriás ékszerházak fellegvára.

A dizájnos pezsgős palack minőségi italt rejt

A Victor & Charles erőfeszítései a Cuvée Karmával meghozták gyümölcsüket. A márka bronzérmet nyert a prémium és luxus borok és pezsgők kategóriájában a rangos Pentawards 2022-es díjátadóján. Többek között a Dom Pérignon, a Penfolds Grange és a Veuve Cliquot tételeit utasította maga mögé a versenyen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

VICTOR & CHARLES CHAMPAGNE (@victorandcharles) által megosztott bejegyzés

„A Victor & Charles-t 2016-ban hoztam létre, hogy tisztelegjek édesapám, Charles és nagyapám, Victor előtt, akik óriási ínyencek voltak. Az évente elkészített mindössze 36 ezer palack champagne-unkból csak a legjobb borboltok és éttermek részesülnek. Ezeket a pezsgőket egy exkluzív ügyfélkörnek mutatjuk be” – nyilatkozta márka tulajdonosa, Filip Mertens.

Mertens, aki korábban a Champagne Pommery és a Champagne Lallier cégekkel is együtt dolgozott, köszönetet mondott a We Want More márkaügynökségnek, amiért életre keltették mesés elképzelését és mindössze három hónap alatt megalkották a lenyűgöző dizájnt.

A Cuvée Karma 2016 november 30-ig 525 euróba (215 ezer forint) került, ezt követően pedig 575 euróért (235 ezer forint) lehet megvásárolni. A pezsgő 60%-ban chardonnay, 30%-ban pinot noir és 10%-ban pinot meunier házasításból készült. A szőlő a Victor & Charles tulajdonában található, Damery, Grauves, Mancy és Hautvillers környéki szőlőültetvényekről származik. A cég szerint a Cuvée Karma 2016 legalább tíz évig érlelődik, fejlődik még a palackban.

Címlapfotó: Pavelis / Unsplash