Ismerkedő december

2023. június 13.

fdfsdf

A Vince 2023 novemberében bevezette az új 3 tételes Vince-díj prémium borcsomagokat. Ezen borcsomagokban a Vince-díj egyes kategóriáinak top3-as borait lehet megvásárolni különböző összeállításokban. Ez kétszeresen is előnyt jelent a borfogyasztóknak. Egyrészt a kiválasztás garantálja, hogy a csomagokba kerülő mindegyik tétel a legszigorúbb szakmai szűrőn ment át, vagyis tényleg a magyar borok szűk elitjéhez tartozik. Másrészt így a legkiválóbb tételekhez egyetlen helyről, egyetlen rendelés által lehet hozzájutni. Ahelyett, hogy időt és energiát latba vetve három különböző boltból kellene összeválogatnia őket és háromszor kellene fizetnie a házhoz szállításért.

A csomagok az eddigi Vince borcsomagokhoz hasonlóan előfizetéses rendszerben vásárolhatók meg. Amennyiben valaki előfizet például az Ismerkedő csomagra, onnantól kezdve minden hónapban megkapja a legújabb Ismerkedő csomagot, az összeg pedig automatikusan levonásra kerül számlájáról. A szállítás ingyenes, így a feltüntetett áron kívül semmilyen további költséggel nem kell számolni.

2023 novemberében két Vince-díj prémium csomag lett elindítva. A Vince-díj „Ismerkedő” prémium borcsomag két tétele is 2. helyezést ért el a 2023-as Vince-díj versenyen. Az Ismerkedő csomagot azoknak ajánljuk, akik szeretik a gyümölcsös vonalat. Ezek a borok akár egy hétköznap este, partnerünk, barátaink társaságában is megbonthatók, kiváló kísérői egy jó beszélgetésnek, zenehallgatásnak.

Vince-díj „Ismerkedő” prémium borcsomag (ár: 11 200 Ft)

Benedek Pince Epreskert Sauvignon Blanc 2022

100% tartályban erjesztve készült ez az új- és óvilági stílus határán egyensúlyozó sauvignon blanc. Fajtajelleges füves bodzás illat és ízvilág, rengeteg fehér húsú gyümölccsel. Komplex, réteges ásványos utóízzel.

A 2023-as Vince-díjon nemzetközi fehér szőlőfajtából (chardonnay, sauvignon blanc, rajnai rizling) reduktív eljárással készült fehér fajtabor kategóriában 3. helyezést ért el.

Németh János Deviant Syrah 2021

Könnyed, elegáns, gyümölcsös. Nagyon fűszeres, fajta jelleges. 2004-es telepítésű ültetvényről szüretelve.
Nyitott kádas erjesztés, majd reduktív érlelés. Fogyasztók által az egyik legkedveltebb tétel a borászat szortimentjéből. Sötét mély szín, fűszeres-borsos illat, szép, komplex, hosszú lecsengés.

A 2023-as Vince-díjon nemzetközi kékszőlő-fajtából (merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, pinot noir, syrah) reduktív eljárással készült vörös fajtabor kategóriában 2. helyezést ért el.

Válibor Ágyús-dűlő Kéknyelű 2019

Badacsony zászlós szőlőfajtáját különös odafigyeléssel, komoly terméskorlátozással, több szüreti időponttal, gyors feldolgozással kezelem. Hordóban és tartályban spontán erjesztettem, majd 8 hónapig érleltem. Neutralitás, ásványosság, vadvirágok és a bazaltkövek frissen felázott illata jellemzi ezt a bort. Balatoni fogassal való találkozása felejthetetlen élményt nyújt, de káposztás ételek, sertéssültek és érlelt sajtok mellé is ideális lehet.

A 2023-as Vince-díjon egyéb fehér szőlőfajtából hordós érleléssel készült fehér fajtabor kategóriában 2. helyezést ért el.