Rekordokat dönt az ital, amit a Sárkányok háza tett híressé

2022. október 23.

A sorozatok a közösségi média segítségével elképesztő mértékben képesek befolyásolni a fogyasztói trendeket. Ezúttal a Sárkányok háza miatt ugrott meg a kereslet egy ital iránt.

Az oberlo cikke szerint TikTok havi 1 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik világszerte, az alkalmazást ezidáig már több mint 2 milliárd alkalommal töltötték le az App Store-ból és a Google Playről. Ennyi felhasználó mellett nem meglepő, hogy egy ide feltöltött tartalom képes kirobbantani egy gasztro trendet.

A TikTok ezúttal a klasszikus Negroni Sbagliato koktélt tette világhírűvé. Noha a vendéglátóiparban és a bárszakmában ez az ital jól ismert, a fogyasztók figyelmét eddig távoli rokona, az Aperol Spritz kötötte le.

A koktél trend kirobbantói

Az Aperol Spritz egyeduralma akkor ért véget, amikor az HBO Max-on futó Sárkányok háza (House of the Dragon) színészeivel, az angol Emma D’Arcy-val és kollégájával Olivia Cooke-kal egy interjút készítettek. A beszélgetés során Emma D’Arcy elárulta, az ő kedvenc koktélja nem más, mint a Negroni Sbagliato. Valószínűleg ő sem gondolta, hogy ezzel az ártalmatlan mondattal mekkora lavinát indít el.

Az interjúban elhangzott „Negroni Sbagliato Proseccóval” nem bizonyult elegendő információnak a TikTok-felhasználók számára. Ezért rákerestek a Negroni Sbagliato receptjére, emiatt a koktél Google-keresése 501 százalékkal nőtt meg.

A Sárkányok háza, a közösségi média és a Negroni találkozása

A szakértők szerint az elmúlt 30 napban több mint 60 ezer keresést indítottak a „Negroni Sbagliato” kifejezésre. Ennek hátterében szinte teljesen biztos, hogy az említett interjú áll. „A közösségi média nagyszerű módja annak, hogy felhívjuk az emberek figyelmét bizonyos ételekre és italokra. A hasonló trendek lehetővé teszik az emberek számára, hogy olyan ízkombinációkat teszteljenek, amiket általában nem próbálnának ki” – magyarázta egy iparági szakértő a thedrinksbusiness oldalának.

Az Emma D’Arcy által említett Negroni változat az olasz klasszikus (gint, camparit és édes vermutot) kissé újragondolt verziója. A Sárkányok háza színésznőjének kedvence a „sbagliato” változat ugyanis a gint proseccóval helyettesíti. A gin elhagyása miatt egy kicsivel édesebb, frissítőbb koktél lesz a végeredmény.

Bemutatkozik a koktél

piros koktél, naranccsal
Fotó: Meteoritka / Shutterstock

Hogyan lehet elkészíteni a koktél? Nagyon egyszerűen, mutatjuk is!

Hozzávalók

  • 25 milliliter Campari
  • 25 milliliter édes vermut
  • Prosecco vagy habzóbor

Így készül

  1. Öntsük a Camparit és az édes vermutot egy pohárba.
  2. Tegyünk bele jégkockákat.
  3. Adjuk hozzá lassan a habzóbort.
  4. Díszítsük a koktélt egy szelet naranccsal.