Így dobhatjuk fel a nyári salátánkat könnyen!
Tökéletes társ édes és sós salátához egyaránt. Bárki könnyen beszerezheti, érdemes kipróbálni!
A nyár a könnyű borok és könnyű ételek évszaka. Mi a Vincénél örömmel mutatjuk az ebben a könnyed nyári élményben tökéletes társ két Summer Edition borcsomagunkat, valamint 1-1 remekül passzoló salátát mindkét csomag 1-1 tételéhez.
Mielőtt a receptekre kerülne a sor, érdemes megismerkedni a Vince Summer Edition A és a Vince Summer Edition B csomagokkal, amelyekben a nyár jegyében helyet kapott egy pezsgő, egy üde fehérbor és egy rozé tétel. Mindkét csomag kedvezményesen megvásárolható, vagyis jóval nagyobb a borok összértéke a csomag áránál. Ráadásul minden csomag mellé ajándékba jár egy Vince Magazin is
A Vince nyári borcsomagok tartalma
Summer A
- Fehérvári Pincészet Brut Reserve
- Szekretár Birtok Golden Prémium 2019
- Jammertal Borbirtok Villányi Grand Rosé 2022
A képre kattintva máris meg lehet rendelni csomagot, mi pedig pár napon belül kiszállítjuk őket!
Summer B
- Garamvári Szőlőbirtok Classic brut
- Günzer Tamás Pincészete Sauvignon blanc 2022
- Ikon Rosé 2022
A képre kattintva máris meg lehet rendelni csomagot, mi pedig pár napon belül kiszállítjuk őket!
Most pedig következzenek az isteni salátareceptek a két csomag 1-1 tételéhez.
Garamvári Szőlőbirtok Classic brut és citromos spárga saláta
Garamvári Szőlőbirtok Classic brut
Hamisítatlan Blanc de Blancs, vagyis kizárólag fehérszőlőből készült pezsgő. Könnyed, vidám, hangulatfokozó. A chardonnay élénk savai tökéletesen elegyednek a pinot blanc és furmint gyümölcsös-virágos és süteményes ízvilágával. A végeredményt egyetlen szóval jellemezhetjük: frissesség.
Citromos spárga saláta hozzávalók
- 500 g zöldspárga
- 1 db citrom
- 3 db burgonya
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál méz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Így készül
- A spárgát tisztítsuk meg és enyhén sós, cukros vízben főzzük roppanósra.
- A burgonyát főzzük meg héjában, majd vágjuk félbe aztán szeletekre.
- A citromot vágjuk félbe. Egyik felének préseljük ki a levét, a másik feléből vágjunk le 2 szeletet, amiről távolítsuk el a héját, és vágjuk apró darabokra.
- Öntsük az olajat egy zárható üvegbe, öntsük hozzá a citromlét, az apróra vágott citrom húsát, kis mustárt, sót, borsot, mézet. Jól rázzuk össze az egészet.
- Egy salátástálban keverjünk mindent össze. Langyosan tálalva az igazi.
(Forrás: Nosalty)
Jammertal Borbirtok Villányi Grand Rosé 2022 és mentás epres avokádósaláta
Jammertal Borbirtok Villányi Grand Rosé 2022
Rendkívül elegáns tétel 100% pinot noirból. A korty elején halvány málnás ízzel indít, majd a korty végén átvált eperbe, enyhe epermagra jellemző kesernyés lezárással, ami miatt kiváló szomjoltó is. Hosszú lecsengésű.
Mentás epres avokádósaláta hozzávalók
- 1 db avokádó (érett)
- 30 dkg eper
- 1 fél citromból nyert citromlé
- 3 ek méz
- 1 csipet só
- 1 csokor menta (ízlés szerint)
Így készül
- Az avokádóhúst és az epret kockázzuk fel, majd facsarjunk rá a citromlevet, ízesítsük mézzel, egy csipet sóval, és forgassuk az egészet össze.
- Végül szórjuk meg felaprított mentalevéllel.
(Forrás: Nosalty)
Ezen a ponton már egészen biztos mindenki kedvet kapott a borcsomagok megvásárlásához, így itt hagyjuk még egyszer mindkét linket. Nincs is más hátra, mint hogy jó étvágyat kívánjunk a salátákhoz és jó kortyolgatást a hozzá elfogyasztott borokhoz.