Sauvignon blanc-rajongók, figyelem: 94 pontos kedvenc érkezett

2023. április 03.

92 és 94 pontra értékelt két sauvignon blanc bort a világ egyik legrangosabb borszakmai magazinja.

A Wine Spectator a világ egyik legrangosabb borszakmai magazinja. A szerkesztőség elismert tagjaihoz minden évben több ezer bort küldenek be tesztelésre, mert a véleményük zsinórmérték termelőknek és fogyasztóknak egyaránt.

92 és 94

A minap például büszkén jelentette be az új-zélandi Cloudy Bay borászat, hogy két sauvignon blanc borukat is nagyra értékelték az újságnál. 2006 óta legmagasabb pontszámot kapták a Te Koko sorozatukra, a 2020-as évjáratból pedig jelenleg ez a legmagasabbra értékelt új-zélandi sauvignon blanc. Jó hír: az alábbiakban bemutatott két tétel Magyarországon is elérhető. Az FBC által forgalmazott bor szerepel a bortársaság és az iDrinks kínálatában.

Cloudy Bay Te Koko Sauvignon Blanc 2020 (94 pont) 

sauvignon blanc, zöld palack fektetve
Fotó: FBC

A Wine Spectator kóstolójegyzete: Intenzív, koncentrált és aromás. A szájban friss, élettel teli, a citrompités és kekszes jegyeket citromvirág, verbéna és lonc követi. Sima test, tengeri sós, kovás lecsengéssel.

Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2022 (92 pont)

A Wine Spectator kóstolójegyzete: Kiemelkedő intenzitás, benne pink grapefruit, yuzu, citromolaj, zöldfűszerek, kaukkfű. Lédús korty, hosszú, kifejező lecsengéssel.

Címlapfotó: FBC