Újra tripláztak a Tokajicum borai a Mundus Vini Spring Tastingen!

2025. április 02.

Három aranyérmet is bezsebeltek a Tokajicum borai az egyik legnevesebb nemzetközi borversenyen, a 2025-ös Mundus Vini Spring Tastingen.

Három aranyérmet is bezsebeltek a Tokajicum borai az egyik legnevesebb nemzetközi borversenyen, a 2025-ös Mundus Vini Spring Tastingen. A 2021-es 5 puttonyos aszút, a 2017-es 6 puttonyos aszút, valamint a 2023-as Sárgamuskotályt is a legcsillogóbb éremmel díjazta a magasan képzett nemzetközi zsűri. A versenyre beérkező több mint 10 ezer minta is jelzi, a világ egyik legfontosabb borversenye ez.

A Tokajicum 5 puttonyos aszújában két technológia találkozik: a tradicionális alapokat, az elődök tapasztalatait ötvözik a modern kor vívmányaival. Egyensúly jellemzi, mely a szájban lévő sav és cukor táncát jelenti. Mindezt az alkohol kíséri, és így teremt ünnepet ez a palack aszú. Gyümölcsalapú desszertekhez vagy diós, gesztenyés, kávés fogásokhoz, illetve keserű étcsokoládéhoz, egy kis maldon sóval ízesített ételekhez kifejezetten ajánlott a Mundus Vini Spring Tasting 2025 aranyérmes bora.

tokajicum
Fotó: Tokajicum

A Tokajicum 6 puttonyos aszúja illatában kellemes mézes jelleg keveredik a propolisz és viasz jegyeknek köszönhetően. Forgatás során sárgabarack, őszibarack és lekvár köszön vissza a pohárból. A botritisz lágyan jelen van. Ízvilágában szép, kellemes, édes érzet figyelhető meg, mely a befőttek és a déli gyümölcsök ízével keveredik. Az egyensúlyt a savak teszik tökéletessé, az alkohol csak kísérő szerepet tölt be. Mundus Vini Spring Tasting 2025 aranyérmes aszú önmagában fogyasztva is különleges élmény.

A Tokajicum 2023-es Sárgamuskotályának sárgahúsú gyümölcsökre emlékeztető zamatát az érett szőlő biztosítja. Illatában a muskotály jelleg dominál, kiegészülve a lime és a grapefruit jegyeivel. Behízelgő illatával és kellemes maradék cukor tartalmával igazi csemege az édes borok kedvelőinek. A kézzel szüretelt, a Mundus Vini Spring Tasting 2025 versenyen aranyérmet nyert bor savanyú káposzta, citrusok, mangó, ananász, hagymalekvár, érett alma, répa, tök, méz, esetleg chili kombinációjú ételekhez ajánlja a pincészet.

(promóció)
Címlapfotó: Tokajicum