Márciusi lapszámunk Utazás rovatához az Etyeki borvidék pezsgő helyszíneit választottuk.
Az Etyeki borvidék pezsgése tagadhatatlan. Harminc évvel ezelőtt még kétdecis talpas pohárba mérték nekünk a bort, majd jött a Rókusfalvy Birtok szervezte Kezes-Lábos Fesztivál, később az Etyeki piknik, a Pezsgőkonferencia. Megjelent Árpás Laci Sonkamester, megszerettük az Etyektej termékeit, eljártunk ebédelni a Rókusfalvy Fogadóba. Megnyitotta ajtaját az Etyeki Kúria, argentin vircsaftot hozott a Haraszthy Pincészet. Olyan új generációs borászok vetették meg lábaikat, mint például Szijjártó Előd, vagy éppen az ex-Onyxos Gervai Jani. Így vagy úgy, de sikk lett Etyekre járni. Megtanultuk, hogy a sauvignon blanc-nal, pinot noirral vagy éppen a chardonnay-val itt nem nagyon lehet mellényúlni. Az utóbbi kettő ráadásul ma már az Etyeki Pezsgőt igyekszik megismertetni, s megszerettetni a fogyasztókkal (a pinot blanc és a pinot gris mellett).
A chardonnay kapcsán mi is az Etyeki borvidék lankáit vettük célba, és Hernyák Tomival (Hernyák Birtok) beszélgettünk arról, hol is tart ma az Etyeki Pezsgő. A teljes cikk elolvasható a Vince Magazin aktuális lapszámában. Az alábbi galériában pedig mintegy kedvcsinálóként hozzuk mindazokat az értékes gondolatokat, amelyek a magazinból kimaradtak.