Borászok, figyelem! A rangos nemzetközi borverseny már várja a nevezéseket

2023. január 22.

Egy arany vagy champion-díj egy nemzetközi borverseny erős mezőnyében felér egy éves marketingstratégiával.

Először a Jammertal korzózta végig az évet az arany érmet kapott Cassiopeia borával – Vince partnerként még akár ez a bor is az előfizetők csomagjába kerülhet –, majd a St. Andrea Nagy Eged-dűlő Egri Bikavér Superior 2017-et kapkodták el a vevők se perc alatt, tavaly pedig a Zelna forgalma erősödött. De a sort még sorolhatnánk, hiszen ide kívánkozik például Kreinbacherék rendszeres sikere a pezsgővilágbajnokságon. Egy borversenyen elért kimagasló eredmény nemcsak dicsőséggel, hanem minimum országos ismertséggel is jár.

Itt az év vége, a nagy nemzetközi borverseny rendezők pedig sorra nyitják meg a jelentkezési platformjaikat. A Le Mondial Des Vines Blancs idén április 15-16-án rendezi meg az éves megmérettetését. Nomen est omen fehérborokkal lehet nevezni.

A „LE MONDIAL DES VINS BLANCS STRASBOURG” a nemzetközi borversenyek szervezésében szerzett 25 éves tapasztalat csúcspontja.
3 célkitűzésük van: hozzájárulni az 5 kontinens borászainak és borainak nemzetközi befolyásához. Rávilágítani izgalmas szakmájukra, valamint a borászati trendekre. Ünnepelni a fehér szőlőfajtákat és a világ terroirjainak gazdagságát.

A nemzetközi borverseny számokban

nemzetközi borverseny zsűrije kóstol
Fotó: VN Communiation Alsace

A beküldött borok közül az OIV szabályrendszere alapján maximum 30% kaphat ezüst vagy arany minősítést. Minden 93 pontot elért bor megkapja a GRAND OR elismerést. A 12 kategória mindegyikében kiosztásra kerülnek trófea-díjak.

Ezen kívül a verseny legjobbja hazaviheti a VINOFED oklevelet.

Végül, de nem utolsósorban a több kategóriában is kimagasló pincészet megkapja a Le Grand Prix du Jury elismerést. A 25. is év apropójából különdíjat kap egy „első bálozó”, egy „őshonos szőlőfajtából készült bor” és egy „macerációs eljárással készült bor”.

Kategóriák

 1. chardonnay
 2. chenin
 3. gewürztramini
 4. muscat
 5. pinot blanc
 6. pinot gris
 7. riesling
 8. sauvignon
 9. sylvaner
 10. viognier
 11. egyéb fehérbort adó szőlőfajták
 12. fehér házasítások

Jelentkezni március 16-ig lehet. További információk a borverseny honlapján.